Ja taas käytiin lekurilla. Nelli on jo muutaman päivän siristellyt kovasti silmiään, joten käytiin sitten näyttämässä varmuuden vuoksi. Silmät on lisäksi rähmineet, olleet punaiset ja vasemman silmän alaluomi selvästi turvoksissa. Silmät tutkittiin hyvinkin perusteellisesti, eikä mitään haavoja tms. ylimääräistä näkynyt, joten todennäköisesti sillä on van silmätulehdus. Lisäksi mitattiin kyynelnesteen tuotto, ja se oli molemmissa silmissä alhainen. Oikea 10, vasen 8 kun normaaliarvo on 15-25, eli Nellillä olisi pikaisen googlettelun perusteella keskivaikea kuivasilmäisyys (arvot 6-10). Tämä(kin) on cavaliereille yleinen vaiva, joten eipä juuri yllättänyt.

Saatiin hoidoksi antibioottitippoja ja keinokyyneltippoja (viscotears). Ensi viikolla tsekkaillaan sitten, miten on hoito auttanut. Täytyy vielä paneutua tuohon kuivasilmäisyysasiaan paremmin ja selvitellä ensi viikolla tarvitaanko siihenkin jotain hoitoa vai ei. Kyllä alkaisi pikku hiljaa riittää nämä terveysvastoinkäymiset Nellin kohdalla. Otsan rypistys 

Minni pääsi eilen pikaisesti treenailemaan Niihamassa, kun mun koulutusryhmästä pääsi vain yksi paikalle. Meni ihan mukavasti kun vaan osasin ohjata sitä kunnolla. Edelleenkin yritän heitellä sitä kaukaa esteille käskyttämättä mitään (Pimu-tyyliin) ja eihän se todellakaan ihan sillai ohjaudu. Nauru Juhannuksena koitetaan sitten kisakuntoa Tuorlassa kolmen startin verran.