Viikonloppuna kisattiin Lappeenrannassa molempina päivinä kaksi rataa (hyppy+agility) ja tulostakin syntyi. Valitettavasti kamera jäi kotiin, joten ei saatu videoita.

Minni oli luokkanousijana laitettu jokaisen radan lähtölistaan ihan alkuun, joten sain juosta kaikki radat ensin Minnin ja sitten vasta Nellin kanssa. Lauantaina aloitettin hyppyradalla, joka alkoi Minnin kanssa ihan mukavasti, kunnes noin puolessa välissä tuli kepeillä yksi virhe. Sen jälkeen tippui ainakin yksi rima ja muurin takaaleikkaus epäonnistui täydellisesti kun Minnille tuli hätä, että mihin se mamma katosi, ja löi saman tien liinat kiinni ja törmäsi muuriin. Tästä vielä kuitenkin jatkettiin kunnes yksi hyppy meni väärään suuntaan -> hylky. Oli kyllä melkoinen sähläys koko rata.
Nellin rata menikin sitten lähes täydellisesti, tuloksena nolla ja toinen sija. :) Pieniä ylimääräisiä kaarroksia taisi muutamassa kohdassa tulla, mutta tosi hienosti se nykyään osaa lukea vartalonliikkeistä mihin ollaan menossa. Suunnittelin rataantutustumisessa ohjauksen Nelliä ajatellen, ja sille se sopikin todella hyvin. Minni ei ihan vielä osaa mm. takaaleikkauksia, joten sen kanssa meni huonommin jo senkin takia.
Toisella lauantain radalla (agilityrata) sattui Minnin kanssa jotain ihan käsittämätöntä. Minni ja Nellin välissä oli lähtölistassa vain muutama koira, joten otin molemmat pois häkistä ennen Minnin starttia ja jätin Nellin Jussin haltuun Minnin radan ajaksi. Nelli nosti sitten pienen metelin, kun huomasi, että mä oon menossa Minnin kanssa radalle, ja kun Minni kuuli sen, se alkoi myös vinkumaan Nellin perään ja etsiskelemään Nelliä katseellaan. Jussi käveli sitten Nellin kanssa reilusti pois meidän näkyvistä, mutta kun Minnin rata alkoi, Minni hyppäsi kaksi estettä ja juoksi saman tien pois radalta sinne, missä Nelli oli äsken ollut etsiskelemään sitä. Huusin sen sitten takaisin, mutta en enää mennyt rataa. Hieman puskista tuli tällainenkin ongelma. No, tästä lähtien Nelli pysyy häkissä Minnin radan ajan vaikka olisi kuinka tiukka koiranvaihtoaikataulu.
Nellin rata meni taaskin ihan superhienosti, nollavoitto napsahti! :) Ja oli myös tämän luokan ainoa nollatulos. Tämä rata meni oikeastaan ihan täydellisesti, ei mitään ylimäääräistä. Olin jo varma, että koko rata kosahtaa heti alussa ansaesteenä olleeseen muuriin, mutta sain Nellin tosi hienosti käännettyä oikeaan suuntaan ja ihan vaan vartalonliikkeellä. Eipä olisi uskonut, että Nelli tekee tuplanollan vielä jonain päivänä. :) Harmi vaan, että vaikka meille tuli nyt kolmas nolla kakkosluokasta, niin näistä kaksi on hyppäriltä, eli ei noustu vielä kolmosiin.

Sunnuntaina oli vuorossa niin ikään hyppy- ja agilityradat. Taas oli Minni ensimmäisenä, ja tällä kertaa saatiin jopa tulos aikaiseksi.:) Ainoat virheet tuli kepeiltä. Ensin tuli kielto kun Minni käväisi katsastamassa keppien viereen jätetyn numerokyltin, ja sitten kun vihdoin päästiin pujottelemaan, siltä jäi viimeinen väli menemättä. Otin sitten koko pujottelun alusta uudestaan, joten tässä kului tosi paljon aikaa. Muita virheitä ei tullut, joten tulokseksi 10 + reilu 5s yliaikaa (johtuen kepeistä, muuten oli vauhtia mukavasti).
Nellin rata meni lähes samalla lailla, mutta huomattavasti nopeammin. Se teki ihan saman virheen kuin Minni, eli kävi keppien numerokyltillä kääntymässä, josta kielto. Muita virheitä ei kuitenkaan tullut, ja aikakin oli luokan toiseksi nopein. Tämä vitonen ei juurikaan jäänyt harmittamaan, sillä kyseessä oli taas hyppäri, eli nollalla ei olisi tehnyt mitään.
Toinen rata oli sitten agilityrata, ja samalla karsintarata cavalierien mestaruusradalle. Aika alussa oli todella paha putkiansa, johon moni koira sujahti. Rataantutustumisessa päätin tehdä valssin ennen tätä putkea, mutta rataa mennessä totesin, että ei mitään mahdollisuuksia ehtiä, joten piti vaan yrittää kääntää vartalolla koira pois väärästä putkensuusta. Minni meni taas ekana, ja tosi hienosti sain pelastettua tämän ansapaikan. Pujottelusta tuli taas yksi virhe, mutta toisella yrityksellä onnistui. Heti keppien jälkeen piti tehdä tiukka käännös vasempaan hyppyesteelle, joka sitten epäonnistui ja Minni juoksi tyrkyllä olleelle puomille -> hylky.
Nellin kanssa lähdin radalle varmana siitä, että hylkäännytään tuohon putkiansaan, mutta toisin kävi. Nelli-mussukka kääntyi tosi hienosti pois väärältä putkensuulta, kuulemma kentän laidalta oli näyttänyt että ihan satavarma se menee väärään päähän, mutta viime hetkellä kääntyi oikeaan. Tämän jälkeen ehdin jo mielessä hehkutella, että jee tästä tulee nollarata, mutta kepeiltä tuli taas virhe aloituksessa. Kun sitten kutsuin Nellin pois kepeiltä tarkoituksena aloittaa ne uudelleen alusta, se sujahti keppien takana olleeseen putkeen -> hylky. Ei siis päästy kummankaan koiran kanssa cavalierien mestaruusradalle, mutta päästiinpähän lähtemään ajoissa kotiin.

Todella hienosti nämä kisat kuitenkin meni, Nellille kaksi nollatulosta ja Minnillekin ensimmäinen tulos kakkosista. Seuraavia kisoja vähän vielä mietitään, Orivedelle 30.8. nyt ainakin ollaan menossa, mutta sen jälkeen ei ole vielä suunnitelmia.