Eilen kisattiin Nellin kanssa Lempäälässä kolme agilityrataa, vaikka luulin taas vaihteeks, että kolmas olisi ollut hyppäri. Olosuhteet oli tosi kuumat ja onnistuin polttamaan ainakin olkapäät ja niskan. Nelli oli tosin olosuhteisiin nähden ihan mukavassa vedossa, ei ollenkaan niin lahna kuin alkukesän helteillä.

Kisat aloitettiin Virkkalan radalla, joka vaikutti ihan mukavalta. Lopussa oli yksi putkiansa, jota etukäteen pelkäsin, mutta muuten ihan selvitettävissä oleva rata. Kepeillä tein taas klassisen mokan enkä antanut Nellille kunnolla tilaa aloituksessa. Se livahti keppien väärälle puolelle, joten jouduttiin ottamaan ne uudestaan. Tässä vaiheessa meillä tosin oli jo vitonen alla puomin alakontaktilta, mitä en itse huomannut ollenkaan. Loppurata meni puhtaasti, putkiansakin vältettiin hienosti. Lopun kaarrokset venähti tosin todella pitkiksi, joten yliaikaakin tuli jonkin verran. Kuitenkin olosuhteisiin nähden iloista menoa Nelliltä.

Tässä video ekasta radasta:

Muutaman tunnin päästä päästiin starttaamaan toinen rata, joka oli Sivosen käsialaa. Tästä oli jo rataantutustumisessa tosi hyvä fiilis ja odotukset korkealla. Hyvin se sitten menikin. Ehdin joka paikkaan ohjaamaan juuri niinkuin olin ajatellutkin ja Nelli tuli iloista vauhtia, joten mikäs siinä oli mennessä. Nolla siitä sitten tuli. Hymy Jonkin verran piti jännittää ehdittiinkö ihanneaikaan, ja tämän tarkistin videolta muutamaan kertaan ennen kuin uskalsin tuuletella nollatulosta. Tällä radalla ei nollia kovin montaa tullut ja me päästiin palkintopallille kolmantena! SERT meni kakkoseksi tulleille, joille hävittiin yli kaksi sekuntia, mutta muutaman pitkäksi venähtäneen kaarroksen kun olisi ottanut tiukemmin, niin mahkut olisi siihenkin ollut... Tosi hyvä rata ja tulos kuitenkin.

Tässä video tokasta radasta:

Kolmantena juostiin sitten vielä Huittisen agirata, jota siis luulin etukäteen hyppäriksi. Alussa oli melkoista pyöritystä, jossa meinasi jo itseltäkin pää seota ja hyppyjen jälkeen tosi moni koira karkasi putkeen puomin sijaan. Meitä ennen oli juuri pari koiraa sinne livahtanut, joten päätin ottaa sen kohdan ainakin varmasti. Eikä Nelli tainnut edes epäröidä siinä kohdassa, tosi hienosti sain sen vedettyä ansaputken ohi puomille. Puomin jälkeen alkoi melkoinen sähellys. Nelli meinasi vaikka kuinka monessa kohdassa mennä väärälle esteella ja ihan väkipakolla saatiin runnottua rataa eteenpäin. A:lla oli pakko tehdä takaaleikkaus, sillä oltiin sähelletty edellisillä hypyillä sen verran, että en ehtinytkään missään vaiheessa vaihtaa puolta Hienosti Nelli kuitenkin kesti takaaleikkauksen ja oltiin jo melkein loppusuoralla kunnes kävi jotain odottamatonta. Nelli vetäisi ihan päin okseria, joka oli sijoitettu Nellille vaikeasti kohti "tyhjyyttä". Pikaisesti hiljensin vauhtia ja tsekkasin, että se oli suurin piirtein kunnossa ja jatkettiin matkaa maaliin. Tuloksena 5,33 ja sijoitus 7. Ilman tuota haaveria olisi ollut mahkut jopa voittoon, sillä suurin osa "huippukoirista" epäonnistui tällä radalla.

Tässä video kolmannesta radasta:

Hyvät kisat kaiken kaikkiaan oli. Ensi sunnuntaina jatketaan kisaamista Tampereella kolmella radalla, joista Minni menee ekan, molemmat tokan ja Nelli kolmannen. Näin pääsen itse osallistumaan joka radalle, mutta koirat vain kahdelle. Nerokasta. Hymy