Nellin peräpäästä löytyi pari viikkoa sitten täsmälleen samanlainen turvonnut patti anaalirauhasen kohdalta kuin Minniltäkin reilu kuukausi sitten. Otsan rypistys Huomasin sen just ennen kuin me oltiin lähdössä reissuun, joten pikaisella aikataululla piti hoitaa joku viemään Nelli seuraavana päivänä lääkäriin. Onneksi kaikki hoitui hyvin ja Nelli pääsi hoitoon. Patti ehti tosin puhjeta ennen lääkärille pääsyä, mutta parani onneksi meidän reissun aikana nopeasti. Tällä viikolla mennään käymään vielä kontrollissa ja lopetellaan sen myötä antibioottikuuri. Ihmetyttää, että molemmille tuli näin lyhyen ajan sisällä samanlainen anaalirauhasvaiva. Epäilen vahvasti, että liikunnan määrällä olis jotain tekemistä asian kanssa. Nyt alkuvuodesta on ollut lenkit aika minimissä kovien pakkasten takia. Onneksi nyt alkaa olemaan leudompaa ja päästään taas metsäänkin riehumaan.

Viime viikolla pääsi molemmat koirat taas pitkästä aikaa treeneihin. Hieman epäilytti miten Minni kulkee pitkän tauon jälkeen, mutta hyvinhän se meni. Mentiin Teron treeneissä todellista juoksurataa pitkillä esteväleillä, joten ohjaaja ainakin oli ihan puolikuollut sen jälkeen. Pari kertaa saatiin mentyä koko pätkä nollalla läpi, joten ihan hyvältä vaikuttaa. Nelli pääsi myös treenaamaan perjantaina. Valmennusryhmällä oli taas vierailevana kouluttajana Jari Harju, joten helpolla ei päästy. Edelleen mulle on näköjään tosi vaikeeta ohjata Nelliä kuten sitä kuuluisi ohjata ja siitä tuli taas noottia. Yritän kuulemma ohjata sitä kuin maxi-koiraa, eli liian kaukaa, vaikka nopeammin sen saa edelleenkin menemään kun vie sen kunnolla esteille ja kipittää itse myös vähän lujempaa. Hymy Tähän täytyy kyllä nyt oikeasti yrittää panostaa ennen Harjun seuraavia treenejä.

Antibiottikuurista johtuen Nelli ei harmillisesti päässyt sunnuntaina kisaamaan, mutta Minnin kanssa käytiin hyllyttämässä yksi rata Niihamassa. Rata vaikutti ihan kivalta, muutamia "varmoja" hyllypaikkoja sieltä löytyi, joita vähän pelkäsin, mutta loppujen lopuksi hyllytettiin sitten ihan helpossa takaakierto-kohdassa. Heitin Minnin liian kaukaa kiertoon ja se ei lähtenytkään vaan hyppäsi hypyn edestä. Tiedän, että Nellin kanssa tämä kohta olisi kyllä onnistunut heittämällä, joten näköjään vaan unohdin radalla ettei Minni irtoakaan niin hyvin. Muuten rata vedettiin nollalla läpi, joten ihan tyytyväinen olen. Minni juhli samalla 4-v synttäreitään.

Seuraavia kisoja yritän tässä katsella kuumeisesti, mutta mihinkään en ole vielä ilmoittautunut. 28.3. olisi taas Tamskillakin kisat, mutta taidan mennä sinne vain talkoilemaan.