Hiljaiseloa on ollut cavalierien agilityn suhteen, mutta sekin päättyy sunnuntaina kun pikkuiset pääsee kisaamaan piirinmestaruuskisoihin. Itse suuntaan samaan aikaan Pimun kanssa Riihimäelle, joten delegoin piirinmestaruuden voittamisen sujuvasti Jussin harteille. Nauru Muutenkin tein sellaisen päätöksen, että mä en enää ohjaa pikkukoiria vaan keskityn pelkästään Pimuun. Yrityksenä olisi vihdoin saada Pimun kanssa rytmitykset ja oikea-aikaiset ohjaukset sujumaan ja se ei kyllä onnistu jos aina välillä ohjaan pikkukoiria. Lisäksi yritän saada itselleni kunnon tsempin päälle Pimun kanssa. Nyt kun se on mun ainoa agikoira niin mun on pakko saada hommat sujumaan sen kanssa, että saan haluamaani menestystä.

Jussi on siis tästä lähtien ainakin toistaiseksi Nellin ja Minnin ohjaaja agissa ja mä siirryn kety/kouluttaja-puolelle. Muutamat treenit on jo alla ja hienosti on sujunut! Mitään säännöllistä treeniä ei varsinkaan nyt talvella ole tarkoitus tehdä, mutta silloin tällöin ja varsinkin ennen mahdollisia kisoja täytyy käydä vähän ottamassa tatsia. Kisaamistahti tulee olemaan ehkä kerran kuussa ja vain lämpöisissä kisapaikoissa. Ehkäpä se Minnin viimeinen sertikin sieltä napsahtaa, mutta pääasiassa pikkukoirille ei ole enää mitään tavoitteita ja ihan niiden voinnin mukaan mennään.

Sitten terveydestä. Minni on kokenut todellisen ihmeparantumisen! Se juoksee, leikkii ja riehuu ihan vapaaehtoisesti, mitä se ei ole tehnyt koko vuonna. Yllättynyt Ollaan käyty pariin kertaan Turussa Tanja Kotin käsittelyssä ja uskon, että tämä on auttanut Minniä (kuten muitakin cavaliereja) paljon. Nelli on ollut muuten oma itsensä, mutta rapsutellut itseään ja kalunnut jalkojaan viime aikoina. Käytiin lääkärissäkin, mutta mitään syytä ei löytynyt. Laitettiin kuitenkin Advocatet niskaan koko laumalle ihan varmuuden vuoksi. Nyt olen havainnut, että rapsutus lähtee käyntiin kun kosketan sitä alaselkään. Jotain häikkää Nellissä varmaan siis on. Otsan rypistys Olisikohan lonkan nivelrikko pahentunut? Syringo-oireiksi nämä olisi helppo tulkita, ellei Nelli olisi kuvattu tuloksella A/0mm. Seuraillaan tilannetta ja jos se pahenee ja alkaa häiritä Nellin elämää, niin täytyy tutkia vielä tarkemmin.