Eilen käytiin Nellin kanssa viihdyttämässä Eläinklinikka Oivan henkilökuntaa ja erityisesti monen cavalierinomistajan suosittelemaa Saila-lääkäriä. Kuuntelun perusteella sivuäänen arvioitiin olevan 2/6 tai 3/6, eli ei mitenkään paha, mutta ultra paljasti sitten vähän enemmän tilanteesta. Diagnoosi oli tällainen: "Nellillä on ns. mitraaliendokardoosi, myös tricuspidaaliläppä (eli molemmat eteiskammioläpät) vuotaa hieman. Sydämen koko ja toiminta ovat muuten normaalit, mutta vasemman eteiskammioläpän liike on epänormaali." Tuon eteiskammioläpän epänormaalin liikkeen takia sillä aloitetaan nyt mieto sydänlääkitys (Nelio vet) ja kuukauden päästä mennään kontrolliin katsomaan onko siitä ollut mitään apua.

Lisäksi Saila kiinnitti huomiota Nellin maiskutteluun, jota en itse ollut huomioinut, ja halusi kurkata kurkkuun. Sieltä löytyi sitten cavaliereille tyypillinen vaiva, eli granulooma. Tähän piti aloittaa antibioottikuuri, mutta koska Nellillä on vielä Tylosin-kuuri päällä, sen aloittamista siirretään. Ensi viikolla tietää sitten mitä sen kanssa tehdään.

Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että me ei enää ikinä kisata agilityssä. Otsan rypistys Tosi harmillista, sillä olin jo ehtinyt elätellä joitain toiveita sen suhteen. Nelli on kuitenkin ollut ihan hyvässä kunnossa ja pirteä viime aikoina. Saatiin kuitenkin lupa jatkaa ihan normaalia elämää toistaiseksi, mutta katsoo nyt kuinka paljon sitä uskaltaa kiihdyttää.

Onneks on sentään vielä Minni, joka vaikuttaa nyt tosi hyvältä. Luultavasti se tulehtunut kohtu on vaivannut sitä jonkin asteisesti aika pitkään, sillä se on nykyään ihan eri koira. Nyt vaan jatketaan treeniä ja kunnonkohotusta, niin eiköhän me vielä palata kisakentille ja napataan se viimeinen serti.