Nellin verikokeiden perusteella saatiin taas uusi diagnoosi sen vaivoihin. Haimatulehdusarvo (cpl) sillä oli nyt 282, mikä osuu raja-tapausalueelle. Yli 400 olevat arvot vasta osoittavat tulehdusta kun taas alle 200 olevat arvot on negatiivisia. Haiman vajaatoiminnasta kertova TLI sillä oli normaali. Suoliston tilaa kertovista arvoista B12 oli normaali, mutta folaatti-arvo oli kohonnut, joten eläinlääkäri epäili sen johtuvan ohutsuolen bakteeriylikasvusta ja mahdollisesti tulehduksellisesta suolistosairaudesta (IBD). Ruoka menee taas kerran vaihtoon ja siirrytään Royal Canin hypoallergenic moderate energy -nappulaan, jossa proteiinit on pilkottu mahdollisimman pieneksi. Lisäksi jatketaan Tylosin-antibioottia 3-4 viikkoa, jonka jälkeen katsotaan onko tilanne yhtään parantunut.

Nelli on siis edelleen oksennellut aina välillä, mutta ruoka on maistunut nyt hyvin. Tuntuu vaan, että kaikki tulee saman tien läpi, sillä barffaavien koirien pikkukikkareisiin tottuneina sen paskamäärät on nyt ihan käsittämättömiä. Tänään käyn punnitsemassa sen Reviirissä, niin nähdään missä mennään sen suhteen. Jonkin verran se on piristynyt ja jopa innostunut leikkimään Pimun kanssa (eli juoksemaan täysiä sen perässä). Iltalenkeille se ei jaksa lähteä, mutta muuten lenkkeileekin ihan pirteästi. Tosin ollaan nyt tehty vain hihnalenkkejä, sillä Minnikin on vielä toipilaana.

Minni on sentään parantunut tosi hienosti. Haava näyttää jo tosi hyvältä, mutta jonkin verran siinä vielä on arpikudosta. Viikon päästä (4 viikkoa leikkauksesta) aletaan vihdoin lenkkeillä normaalisti ja kohottaa kuntoa kesän kisoja varten.