SM-kisojen jälkeen huilittiin pari viikkoa kunnes koitti agirotu-viikonloppu. Olin ilmoittanut sinne Nellin ja Minnin perjantain virallisiin startteihin, sunnuntain tasoituskisaan ja tietenkin sunnuntain joukkuekisaan. Harmillisesti Minni satutti jalkansa juuri ennen juhannusta, joten varmuuden vuoksi peruttiin sen yksilökisat agirodussa. Jalka oli oikeastaan vain yhden päivän kipeä, mutta en halunnut ottaa sen kanssa mitään riskiä.

Viime viikon torstaina oli mahdollisuus treenata tasoituskisan rataa Takkujen epiksissä, joten sinnepä sitten suuntasin Nellin kanssa. Radan sai mennä kolme kertaa ja nopein nolla voittaisi. Ensimmäinen rata meni ihan täysin tuntuman hakemiseen. Kaaauheita kaarroksia, keppien aloituksesta virhe ja yksi hyppy väärään suuntaan. Toinen rata meni jo paremmin. Kaarroksia saatiin selvästi tiukemmiksi, mutta keppien aloituksessa Nelli ajautui taas väärälle puolelle, joten tältä radalta vitonen. Viimeinen yritys sitten tuotti tulosta, kun päätin ottaa kepit toiselta puolelta. Nelli teki nollan ja vieläpä sen verran nopean sellaisen, että me voitettiin! Nauru Ihan kivaa välillä voittaakin jotain, vaikka koiria olikin alta 15. Eikä Nelli muuten varastanut yhdelläkään radalla.

Perjantaina kisasin siis Nellin kanssa kaksi rataa. Keli oli helteinen ja koira aivan nuutunut. Onneksi sillä riitti virtaa radalla ihan entiseen malllin ja sen verran kuumana se kävi, että varaslähdötkin tuli taas kuvioihin. Huuto Molemmat radat hyllytettiin ja hyllyn jälkeen menin suoraa tietä maaliin. Nelli ei tuntunut olevan mulla yhtään hanskassa, vaan meni miten sattuu. Oma asennekin olis voinut olla parempi, kuuma keli verotti myös ohjaajan motivaatiota, joten aika turha reissu tuli tehtyä.

Sunnuntaina yritettiin olla paremmalla asenteella liikenteessä. Aamu aloitettiin tasoituskisalla ja Nelli pysyi hienosti lähdössä! Löysin netistä pari Kati Dahlströmin ottamaa kuvaakin meidän tasoituskisan lähdöstä
http://kada.1g.fi/kuvat/Agirotu%202010/DSC_2532.JPG
http://kada.1g.fi/kuvat/Agirotu+2010/DSC_2533.JPG
Harmillisesti vaan Nelli hyppäsi puomin alastulon, koska olin itse myöhässä ja samalla vauhdilla tuli ohi seuraavasta hypystä, enkä jaksanut sitä korjata. A:n alastulo myös hypättiin. Ei siis kovin hyvä suoritus ankarasta treenaamisesta huolimatta.

Joukkuekisaan lähdettiin parantamaan viime vuoden suoritusta. Kaisa+Casper meni ensin, sitten minä Nellin kanssa, Jussi+Minni ja ankkurina Kaisa+Oliver. Lopullista tulosta tai sijoitusta en tiedä, mutta selkeästi huonommin meni kuin viime vuonna ja paaaljon enemmän sählinkiä. Nelli teki muistaakseni kolme hyllyä radalla johtuen siitä, että en ehtinyt ohjaamaan tai en saanut sitä pidettyä hanskassa. Kaiken lisäksi Minni karkasi lähdöstä mun ja Nellin luokse, kun se huomasi meidän tulevan maaliin. Muuten Jussi teki sen kanssa tosi hienon radan ja Minni oli ihan supernopea. Näistä tulee vielä tosi hyvä koirakko.

Agirodusta jäi siis käteen kasa hyllyjä ja palanut nahka. Taas päätettiin, että kyllä me sitten ensi vuonna tsempataan joukkuekisassa. Nauru Perjantaina lähdetään Kokkolaan, jossa Nelli kisaa 5 starttia ja Minni 2. Ilmoittautumisaika meni umpeen juhannuksena, enkä silloin vielä osannut arvata Minnin jalan tilannetta, joten ilmoitin sen vain sunnuntaille. Ihan hyvin se olisi voinut kisata kaikki startit, mutta näin tällä kertaa. Jussi keskittyy Kokkolassa hoitokoira-Hamun ohjaamiseen, joten mä ohjaan myös Minnin startit.