En tiedä missä nyt on vika, mutta joulukuun alusta lähtien en ole osannut tehdä nollia muuta kuin hyppäreillä. Mitä ilmeisemmin vika on täysin korvien välissä, mutta millähän sen saisi korjattua? Sen tiedän, että hyppäreille lähden paljon rennommalla asenteella kuin agiradoille, lähinnä vaan pitämään hauskaa koiran kanssa. Hyppynollia kun meillä on yllin kyllin, eikä niitä mihinkään tarvita, ellei sitten ylletä H-SERTiin. Mitenkähän tämän saman asenteen saisi siirrettyä agiradoille?

Lauantaina oli siis Liedon kisat ja Nellin eka mahku valioitua. Minni loukkasi viime maanantaina tassunsa metsälenkillä, joten peruin sen osallistumisen. Olipahan rentouttavaa olla vaan yhdellä koiralla kisaamassa, ehti jopa seuraamaan muidenkin suorituksia jonkin verran. Minnin tassu kylläkin palautui ennalleen nopeasti, joten tein ehkä hieman hätiköityjä ratkaisuja sen kanssa. Ehkä sillä oli vaan joku tikku tassunpohjassa tms. No, Liedossa oli tuomarina Henri Luomala, jonka radat sopii meille mainiosti. Ei mitään ahtaita pyörityksiä vaan selkeitä juostavia ratoja. Odotukset oli korkealla, mutta oli siellä kyllä kovia kilpakumppaneitakin, joten täysiä saisi Nelli pistellä menemään A-SERTin eteen.

Ensimmäinen rata alkoi pitkällä suoralla jossa sai pinkoa ihan tosissaan. Kivaa. Loppurata vaikkutti myös oikein sujuvalta, joten odotin innolla radallepääsyä. Nelli jäi lähtöön nököttämään tosi nätisti joka radalla. Toisena esteenä oli keinu ja jäin sen viereen kutsumaan Nellin. Nelli lähti hurjaa vauhtia ja vaikka kuinka karjuin seis seis, niin sehän teki oikein ilmavan lentokeinun. Varmistin tuomaria katsomalla, että oliko käsi ylhäällä ja olihan se, joten päätin jättää radan siihen. Nelli ei ole lentokeinua tehnyt tooosi pitkään aikaan, joten parempi vähän muistutella mieleen miten keinu kuuluukaan mennä. Se oli sitten eka rata siinä, kaksi estettä päästiin.

Toinen rata oli lähestulkoon ensimmäinen väärään suuntaan. Keinu onneksi vaihdettiin muuriin. Heti alussa oli puomi, jolla Nelli hidasti ylösmenolla ja meinasi jäädä sinne. Luuli vissiin sitä keinuksi. Tuli kuitenkin lopulta loppuun asti ja otti hienosti kontaktin. Rata jatkui vauhdilla A:lle, jolla varmistin kontaktin tekemällä valssin sen jälkeen. Harmi vaan, että mun valssi suuntautui pikkuisen pieleen ja Nelli karkasi hypylle kun piti mennä putkeen. Todella alkeellinen moka. Loppuradalla kokeilin vähän kaikkea, mm. lähetin kepeille niin, että juoksin itse reilusti edellä -> ei onnannut, Nelli meni väärään väliin ja jätti sitten kesken. Loppusuoralla jätin Nellin suorittamaan takaakiertoa yksin ja kokeilin tuleeko Nelli perässä jos vaan lähden juoksemaan. Tulihan se ihan kivasti, mutta melkein nappasi yhden väärän hypyn takaakierron jälkeen. Aika riskiohjaus.

Ei tullut siis A-SERTiä, mutta onneksi oli vielä hyppäri jäljellä. Sinne lähdettiin taas täysillä ja oikeasti tavoittelemaan H-SERTiä, koska kovin montaa ihan huippunopeaa nollaa ei ennen meitä näkynyt tulostaululla. Nelli jäi taas hienosti lähtöön ja oli ihan hiljaa! Menin kakkoshypyn viereen vastaanottamaan ja siinä päätin, että tehdään nolla. Näin se nolla sitten taas tehtiinkin. Sitten alettiin jännittää tuloksia, sillä tiesin, että meidän aika oli suunnilleen sama kuin siinä vaiheessa kakkosena olleella. Harmillisesti 0,06 sekuntia hitaampia oltiin ja samalla menetettiin H-SERTi, joka meni kakkoseksi tulleelle. Nelli oli siis kolmas, joten tosi kiva oli päästä palkintopallille pitkästä aikaa. Videolta voipi katsella missä kaikissa kohdissa se 0,06 sekuntia olisi voitu kiristää. Voittaja meni onneksi sen verran lujempaa, että siihen ei oltaisi pystytty mitenkään. Hieno rata Nelliltä kuitenkin ja matkaseuralaiset Kaisa+Casper onnistui myös tällä radalla, joten päästiin Heseen palkitsemaan itsemme kotimatkalla.

Ensi viikonloppuna SERTin jahtaaminen jatkuu Kuopiossa. Meidän oli alun perin tarkoitus mennä sunnuntaina Helsinkiin kisaamaan, mutta Purinan käyttökiellon takia kisat peruttiin. Pakko oli kuitenkin johonkin päästä, joten mennään sitten Kuopioon. Ensi viikon tiistaina mennään vielä Tamskin iltakisoihinkin, mutta siellä on Jalonen tuomarina, joten ei voida saada SERTiä.