Lauantaina käväisin Nellin ja Minnin kanssa kisaamassa kolme starttia Raumalla. Eipä ole siellä ennen tullut käytyä, mutta kiva kisapaikka oli, joten täytyy joskus toistekin lähteä. Joka radalla oli eri tuomari, joten vaihtelua oli ainakin luvassa. Tulostaso jäi hieman laimeaksi johtuen Nellin omituisesta käytöksestä. Se alkoi aristaa oikeaa takajalkaa kahdella radalla, jotka sitten jouduin jättämään kesken, vaikka muuten liikkui (ja riehui) ihan normaalisti. Sunnuntaina se myös kiljaisi kerran hypätessään mun syliin ja piti jalkaa hetken aikaa ilmassa. Täytyy tätä nyt tarkkailla ja jättää ensi viikonlopun kisat väliin jos se vielä oireilee jotenkin.

Ensimmäinen agirata oli Sari Mikkilän käsialaa ja ilahduttavasti ratapiirros ilmeistyi nähtäville hyvissä ajoin ennen rataa. Radalla ei ollut puomia, joten kontaktivirheiden mahdollisuus ainakin oli sillä poissuljettu. Nelli starttasi ensin ja pysyi oikein nätisti lähdössä! Harmillisesti se vaan alkoi hypellä kolmella jalalla heti parin hypyn jälkeen, joten jätettiin rata siihen. Tutkin, vääntelin ja kääntelin jalkaa moneen kertaan, mutta ei löytynyt mitään. Otin sen jälkeen nurmikentällä lämppäriesteitä, ja meni ihan normaalisti, joten en huolestunut tässä vaiheessa vielä sen enempää. Minni aloitti radan hienosti ja vauhdilla, mutta jätti kepit kesken. Huuto Otin kepit uudestaan ja edelleen jätti kesken! Sitten meni hermot ja lähdin pois radalta.

Toisena oli vuorossa Kari Jalosen hyppäri, joka vaikutti tosi kivalta. Ei ollenkaan niin vaikea kuin esim. karsinnoissa. Tämä rata kisattiin nurmikentällä. Nelli varasti lähdössä aika törkeästi, mutta pääsin vielä jotenkin sen mukaan. Olin kuitenkin sen verran jäljessä, että kepeille jouduin törkkäisemään sen väärältä puolelta, joten jouduin tekemään inhoamani takanaleikkauksen. Nelli kesti sen kuitenkin tosi hienosti ja kepitti nätisti loppuun asti. Loppurata mentiin ihan kivasti, mutta muurin palikat tippui puolessa välissä. Otsan rypistys Sen jälkeen ehkä hieman löysäsin ohjausta ja lönköteltiin maaliin. Meidän ajalla oltaisiin tultu nollalla kolmanneksi ja nolla alla oltaisiin menty vielä nopeampaa, joten mahkut hyppysertiin olis ollut ihan kohtuulliset. PÖH. Minni teki lähdössä jotain ihan ihmeellistä, nimittäin varasti! Jätin sen ihan normaalisti istumaan ja lähdin kävelemään kakkoshypyn taakse vastaanottamaan. Joskus ennen kakkoshyppyä havahduin kuitenkin siihen, että Minni pönöttää siinä mun vieressä! Kauhealla paniikilla lähdettiin äkkiä jatkamaan rataa. En yhtään tiennyt miten se siihen oli tullut, eli oliko edes hypännyt ekaa hyppyä. Ilmeisesti oli, sillä tehtiin nolla. Hymy Aika oli vaan huono, koska tuossa alussa meni monta sekuntia ihan hukkaan. Voi itku, ei olis pitänyt jättää sitä selän taakse lähdössä. No, toinen SM-nolla kuitenkin Minnille, joten ihan hyvä suoritus, vaikka hyppysertiä ei saatukaan.

Kolmas rata oli Marjo Heinon agirata. Ei edelleenkään puomia radalla, joten hyvillä fiiliksillä lähdin radalle. Harmillisesti vaan Nelli alkoi taas hypellä kolmella jalalla heti ekan hypyn jälkeen, joten se rata jäi menemättä. Otsan rypistys Taas väänsin, käänsin ja tutkin, mutta ei löytynyt mitään ja koko loppupäivän se käveli ihan normaalisti. Nellin jalkaongelmat jäi sen verran kaivelemaan mieltä, että en pystynyt keskittymään Minnin rataan, vaan hyllytettiin heti alussa ja mentiin pois radalta.

Sunnuntaina oltiin aamulenkillä melkein tunti metsässä ja Nelli riehui siellä ihan entiseen tapaan. Myöhemmin se kuitenkin aristi jalkaa vähän aikaa sen jälkeen kun oli hypännyt mun syliin. Loppupäivän juoksenteli ihan normaalisti. Koirilla on tänään hieroja, joten katsotaan jos siltä löytyisi jotain lihasjumeja, jotka olisi tämän aiheuttaneet. Jos se tällä viikolla aristaa edes pikkuisenkaan, niin jätetään suosiolla lauantain kisat väliin. Muuten katson sitten siellä kisapaikalla miten se liikkuu ja uskallanko startata. Raumalla nämä ontumiset tapahtui vain hiekkakentällä, nurmen puolella se liikkui ihan normaalisti. Orivedellä kisataan myös hiekalla. Yksi mahdollisuus on, että leikkasin lauantai-aamuna sen oikean takajalan keskimmäiset kynnet liian lyhyiksi, sillä ne oli jo aika lyhyet entuudestaankin ja vähän epäröin niitä leikata. No, Minni toivottavasti ainakin starttaa lauantaina Orivedellä ekaa kertaa virallisissa Jussin ohjaamana.