SM-kisat on ihan kohta ovella ja tuntuu, että kaikki on ihan levällään. Minnin kanssa en ole aikomuksista huolimatta edelleenkään treenannut yhtään... Täytynee tänään varastaa Minni Jussilta omaan käyttöön ainakin vähäksi aikaa Saaran treeneissä, että saa edes jonkinlaista tuntumaa siihenkin. Nelli pääsi viime viikolla kaksi kertaa treenaamaan, kun torstaina oli valkkuryhmällä Harjun treenit ja lauantaina päästiin Anja Lehtiön valvovan silmän alle.

Torstain treenit meni jokseenkin pieleen. Alussa oli pieni pyöritys hypyillä ja sen jälkeen piti saada koira puomin alla olevaan putkeen. Eikä tämä vaikuttanut edes mitenkään pahalta kohdalta, mutta Nelli pyrki sinnikkäästi noin miljoona kertaa sinne puomille. Ei siis meinannut onnata millään. Lopulta saatiin kohta onnistumaan tiukalla vastakkaisen käden käytöllä, mutta jatkon kannalta jäin todella pahasti jälkeen kun en saanut Nelliä heitettyä kauempaa. Plääh. Muuten radassa ei ollut mitään ihmeellistä, mutta junnattiin tätä kohtaa sitten koko rahan edestä. Toinen pätkä meni helpommin ja siinä tehtiin vaan pientä hienosäätöä ja yritettiin saada nuutuneeseen Nelliin vähän enemmän draivia.

Lauantaina satoi ja olin jo valmistautunut siihen, että ei tule treeneistä mitään. Radanrakennuksen ja tutustumisen aikana vettä tulikin ihan kivasti, mutta ihmeen kaupalla sade hellitti kun tuli Nellin vuoro mennä radalle. Maa oli kuitenkin sen verran märkä, että lähdössä istuminen tuotti vaikeuksia. Anjan rata oli tosi kiva, ei mitään sikapahoja paikkoja vaan ihan perusohjauksella ja juoksemalla pääsi radan läpi. Ensimmäisellä yrityksellä päästiin noin 30 esteen rata puoleen väliin asti oikein mallikkaasti. Kepeille tultiin sikavauhdilla suorasta putkesta avokulmassa, ja yritin riskillä törkkäistä Nellin vauhtia hiljentämättä ekaan väliin. Vauhtia oli niin paljon, että ei taipunut toiseen väliin vaan meni vähän pitkäksi. Toisella yrityksellä hiljensin hieman ja törkkäisy onnistui, mutta lähdin rynnimään liikaa keppien lopussa ja Nelli tuli pois liian aikaisin. Tätä kohtaa siedätettiin pari kertaa namipalkalla ja johan alkoi onnistua. Seuraavaa hyppyä ja siitä puomille vientiä hinkattiin jonkin aikaa, sillä puomin alla oleva putki imaisi Nellin helposti. Pakkovalssijaakotuksella saatiin lopulta tämä kohta tosi hyväksi ja päästiin jatkamaan matkaa ja mentiinkin nollalla maaliin asti. Tosi hienosti siis mentiin, ainoastaan tuo yksi kohta (kepit, hyppy, puomi) tuotti vaikeuksia, Nelli oli siis tosi super. Hymy Loppuaika hinkattiin puomille ohjausta putkiansojen kanssa ja kokeilin vielä ehkä turhaan kammoksumaani poispäinkäännöstä yhdessä kohtaa. Nelli osasi senkin. Kokeiltiin vielä yhden tvistin tilalle niistopersjättöä ja sekin toimi ihan OK. Tosi hyvät treenit oli. Koira kulki ja kouluttaja oli monesta asiasta ihan samoilla linjoilla kuin itsekin olen.

Tällä viikolla Minni treenailee tänään ja Nelli keskiviikkona. En taida näiden lisäksi enää treenata enempää, sillä perjantaina on kuitenkin kisatkin. Nyt vaan valmistaudutaan henkisesti ja mahdollisesti tuunataan Minninkin kampausta hieman virtaviivaisemmaksi. Yksilökisassa Minni menee ennen Nelliä. Välissä on vain 25 koiraa, joten ei mitenkään ihan ruhtinaallisesti aikaa valmistautua toiseen suoritukseen. Aina sitä kuitenkin jännittää enemmän ja on vähän sählinkiä jos on kaksi koiraa mukana samassa kisassa. Onneksi sentään lauantain joukkuekisassa olen vain yhdellä koiralla.