Eilen kisattiin Niihamassa agi- ja hyppyradoilla molempien kanssa. Tuplia lähdettiin hakemaan, eikä ne kovin kauaksi jääneet kummallakaan. Agiradalta Minnillle 0, Nellille hyl ja hyppäriltä Minnille hyl, Nellille 0. Eli jälleen onnistuin kyllä itse tekemään sen tuplan, koira vain vaihtui välissä. Hymy Tuomarina toimi Tuija Kokkonen ja radat oli oikein kivat. Ihanneajatkin kuulosti sen verran normaaleilta, että ihan hyvällä mielellä sai kisata. Ainoa miinuspuoli oli se, että itse olin flunssassa ja juokseminen otti tosi koville. Koirat kuitenkin oli kunnossa, joten se oli pääasia.

Agiradalle starttasin ensin Minnin kanssa. Se meni ihan OK, puolessa välissä tuli tosi kiire keppien jälkeisten hyppyjen takaakierto-kohtaan, mutta Minni sujahti sinne ihan oikein kuin sattumalta, vaikka itse huitelin ihan myöhässä. Loppurata meni hyvin, joten nollalla maaliin. Nellin kanssa panikoin hieman tuota samaa takaakierto-kohtaa ja päätin ottaa kepeillä riskillä kunnolla etäisyyttä sivuttaissuunnassa. Radalla meni kuitenkin pupu pöksyyn ja varmistelin kepit loppuun asti. Hypyille tuli tositosi kiire ja siitä aiheutui pientä sekoilua, mutta sain Nellin menemään sen kohdan ilman virhettä. Nolla alla tultiin loppupätkän keinulle, josta Nelli tuli ensin ohi. Toisella yrityksellä se meni tosi hitaasti ja jäi tärisemään keinun puoliväliin ja hyppäsi siitä alas. Otin sitten keinun vielä kerran ja sain sen menemään hitaasti mutta kuitenkin koko keinun, jonka jälkeen poistuttiin radalta. Voi itku. Otsan rypistys Viikko sitten treeneissä Nelli alkoi arkailemaan tallin keinun kanssa, koska se heilui ja rämisi. Viime perjantain treeneissä Sportdogparkilla ei keinua menty, joten tämä huono keinukokemus oli sillä varmaan vielä mielessä ja kisoissa oli vielä sama keinu kuin tallilla. Tällä viikolla täytyy käydä joku päivä navetalla keinutreeneissä, että saadaan sille kivempia keinukokemuksia ennen pääsiäiskisoja. Minni oli nollallaan kisan viides.

Toinen rata oli hyppäri (jota taas etukäteen luulin agiradaksi). Radalla oli mm. kaksi suoraa putkea, jotka mentiin moneen kertaan, joten kiva juoksupätkä oli luvassa. Minnin kanssa taas aloitettiin ja mentiin alun takaakierto-hypytkin ihan hienosti. Suorien putkien jälkeen piti aina saada koira kääntymään ja nämä käännökset ei Minniltä oikein onnistuneet. Yksi menikin sitten sen verran pitkäksi, että Minni hyppäsi väärän hypyn. Muuten ihan OK rata Minniltä. Nellin kanssa lähdin vaan pitämään hauskaa radalla (ilman keinua), tuplahaaveet kun oli menneet. Silläkin tuotti vaikeuksia putkien jälkeiset tiukat käännökset ja turhaa kaarrosta tuli ihan hirveästi. Kuitenkin päästiin nollalla maaliin ja Nelli oli kisan kuudes.

Harmillisesti en taaskaan osannut tehdä molempien kanssa nollaa samalla radalla. Olisi niin mielenkiintoista vertailla Nellin ja Minnin aikoja ja niiden kehitystä, varsinkin nyt kun Minnikin on saanut enemmän vauhtia. Minni on muutenkin muuttunut viime aikoina näyttelyhissukasta täysveriseksi agikoiraksi. Viime treeneissä se mm. murtautui raivoisasti rataantutustumisen aikana kevythäkistä pihalle. Yllättynyt Muutenkin se pitää jo melkein Nellin tasoista mekkalaa treeneissä ja kisoissa. Pääsiäisenä jatketaan kisaamista perjantaina Helsingissä ja sunnuntaina Turussa. Tavoitteena vaatimattomasti saada molempien SM-nollat kasaan.