Sunnuntaina lähdettiin Lohjalle testaamaan MM-karsintatuomari Mia Laamasen radat. Jotenkin olen onnistunut välttymään tältä tuomarilta tähän asti, joten pitihän se nyt viimein mennä kokeilemaan miten radat sopii meille. Kolmosille oli kaksi agirataa ja kisat pidettiin Showlink-hallissa, jossa oli kyllä todella lämmin. Koirat joi epätavallisen paljon ja itsekin sai kisata T-paidalla. Talvella varmasti ihanteellinen kisapaikka, mutta nyt oli vähän liian kuuma. Alusta oli keinonurmimatto, joka oli ihan ok. Hieman pehmeä, mutta ei ollenkaan niin paha "suo" kuin Kuopion hallissa. Radat oli kivat! Molemmilla radoilla puomillemeno oli todella hankala. Putkiansa puomin alla ja edelliseltä hypyltä oli koiran linja suoraan putkeen. Sai oikeasti sihdata koiran linjaa oikein kunnolla, jotta osui puomille. Toisen radan keppikulma oli myös vaikea, mutta ihan tehtävissä kunhan vain sai koiran käsiin. Muuten oikein sujuvantuntuiset radat ja pääsi ihan juoksemaankin.

Nelli oli molemmilla radoilla ennen Minniä. Eka rata meni ihan superhienosti, vauhtia ja intoa riitti. Sitten koitti kohtalo, eli se puomi. Kolmanneksi viimeinen este ja nolla alla, mutta en vaan saanut Nelliä puomille. Putkeen sujahti oikein nätisti. Yritin ottaa kunnolla käteen hypyn jälkeen ja sihdata sen juoksulinjaa kohti puomia, mutta ei onnannut. Nelli ei tosin tiennyt tehneensä virheen, jatkettiin rata sujuvasti putkesta maaliin asti.

Minnillä rata kosahti heti alkuvaiheessa. Keinulta hypähti puolesta välistä pois (en tiedä tuliko vitonen) ja sitten seuraavasta hypystä ohi. Keppien aloitus myös väärin, en tajua miksi, koska kepeille tultiin melkein suoraan. Toisella yrityksellä OK, mutta vedätin kepeillä tosi reilusti ja viimeinen väli jäi menemättä. Loppurata hienosti ja Minnillä ei ollut mitään vaikeuksia osua puomille. Sen tosin melkein pysäytin ennen kuin lähetin puomille, jotta varmasti oli oikealla linjalla. Minnillä kolisi aika moni rima, ehkä johtui siitä, että rimat oli tapissa, enkä mä koskaan pidä treeneissä niin korkealla.

Toinen rata oli hyvin paljon ensimmäisen tyyppinen, mutta keppikulman vaikeusaste kasvoi reilusti. Sinne tultiin yli 90 asteen avokulmasta, joten pakko oli vaan ehtiä kädellä sörkkäämään koira oikeaan väliin. Nellillä tippui heti toinen rima (!), otin sitä haltuun ilmeisesti liian aikaisin hypyn päällä. Keppien aloitus myös sählättiin, mutta toisella yrityksellä onnasi. Loppurata muuten hienosti, mutta ei se edelleenkään mennyt sinne puomille. Nyt rupesi jo itseäkin naurattaa. Ei sitten suoritettu puomia kummallakaan radalla, mikä on ehkä vaan hyvä ettei ainakaan tehty epämääräisiä kontakteja. Puomia on muutenkin treenattu viimeksi joskus yli kuukausi sitten, joten se on tällä hetkellä hieman epävarma este.

Minnin kanssa lähdin korjaamaan Nellin virheet Se tuli sen verran nöyremmin kädessä, että saatiin kepitkin onnistumaan, vaikka Minni melkein pysähtyi ekaan väliin. Puomille tultiin nolla alla, joten varmistelin viimeiseen asti, että sain Minnin puomille ja menihän se! Nolla siis napsahti pitkästä aikaa Minnille! Sijoitus oli vasta 8. ja etenemisnopeus jotain 3,7, mutta pääasia, että ehdittiin aikaan. Tällä radalla ei rimatkaan enää kolissut yhtään, joten todennäköisesti ekan radan kolinat johtui vaan oudosta hyppykorkeudesta.

Seuraavan kerran kisataan jo perjantaina Joensuussa. Pääsiäisen tavoitteena on saada Minnille tupla ja Nellille hyviä sijoituksia + se yksi aginolla, joka vieläkin puuttuu... Perjantaina ja lauantaina on kolme rataa kolmosille, joten mahdollisuuksia kyllä löytyy.