Näköjään unohtui päivittää tänne 22.8. Oriveden kisojen raportti, tässä se nyt tulee.

Täytyy tunnustaa, että lähtökohdat kisaamiselle oli aika surkeat. Edellisenä päivänä olleet työpaikan kesäjuhlat meni vaihteeksi hieman överiksi ja koko lauantaiaamu kului oksentaessa. Pääsin kuitenkin lähtemään kisoihin maailman parhaan kepon avustuksella vaikka hieman jo mietin, että jään vaan kotiin. Kisapaikalla kykenin vaan makoilemaan tuolissa sillä aikaa kun kepo hoiti koirien lämmitykset/jäähdytykset. Rataantutustumiset ja radat sain jotenkin rämmittyä läpi oksentamatta, mutta aika heikkoa oli.

Tästä huolimatta Minni meni molemmat radat ihan superhienosti. Hymy Ekalla radalla tippui todella harmittavasti yksi rima, muuten meni tosi hienosti ja nopeasti. Olin katsovinani, että muutamalla muullakin koiralla tippui sama rima, joten ehkä se sit vaan oli jotenkin vaikea kohta. Muuta selitystä en oikein tiputukselle keksinyt. Vauhti riitti hienosti ihanneaikaan, joten harmi harmi harmi. Vitosella sijoituttiin viidenneksi.

Toisella radalla tehtiin Minnin kanssa nopeaa nollaa loppuun asti, tai niinhän mä luulin. Kolmanneksi viimeisenä esteenä olleella puomilla oli tullut alastulosta vitonen, mitä en huomannut. Tuomari antoi tosi herkästi kontakteilta virheitä, joten tämä koitui sitten meidänkin kohtaloksi. Voi harmin harmi, olis vaan pitänyt pysäyttää Minni kontaktille. Nyt vedätin sen turhaan vauhdilla läpi, kun ajattelin ettei ehditä muuten aikaan. Hutilointi ei tällä kertaa siis kannattanut, nollalla oltais oltu palkinnoilla, vitosella tuli muistaakseni 8. sija ja ihan reilusti ehdittiin ihanneaikaan.

Nellin radat meni sekoiluksi. Ekalla radalla se sekosi kepeillä ja jätti yhden välin menemättä. Otettiin sitten kepit alusta ja ote herpaantui sen verran, että en saanut Nelliä kääntymään keppien jälkeen kunnolla vaan se hyppäsi väärän esteen. Muuten rata kulki hyvin ja lujaa. Toisella Nellin radalla tein historiallisen peliliikkeen. Nelli varasti lähdössä todella törkeästi ja sekunnin murto-osassa päätin, että tämä suoritus loppuu muuten siihen. Karjasin sille tiukasti ja vein tylysti pois radalta. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä tulevaisuutta ajatellen ja varastelu loppuisi ainakin vähäksi aikaa.

Tänä viikonloppuna kisataan piirinmestaruuskisat Ylöjärvellä. Lauantaina startataan molempien kanssa yksilökisoissa ja sunnuntaina on vielä Nellillä luvassa joukkuekisa. 12.-13. päivä urakoidaan Nokian kisoissa ja 19.-20. päivä olisi luvassa taas Takkujen kisat Hervannassa. Sitten alkaa ansaittu kisatauko todennäköisesti ainakin loppuvuodeksi.