En sitten malttanutkaan odotella ensi viikkoon, vaan käytiin Nellin kanssa jo eilen lääkärissä. Hyvä että mentiin, sillä sen vaisuuteen ja huonoon oloon löytyi selkeä syy. Ensimmäinen järkytys koettiin heti saavuttaessa, sillä punnitsin Nellin pitkästä aikaa ja se oli laihtunut yli kilon! Ei siitä tosiaan tuollaista mitenkään huomaa pörröturkin alta.

Ensin tutkiskeltiin Nelliä ihan ulkoisesti, jonkin verran se aristi vatsaa. Sydäntä kuunneltiin pitkään ja löytyihän sieltä se lievä sivuääni, jota vähän jo olin epäillytkin. Otsan rypistys Vielä syksyllä rokotuksilla käydessä kuuntelu oli ihan puhdas, mutta Nelli on jo yli 7-v, ja tässä iässä ne sydänvaivat alkaa olla jo aika yleisiä cavaliereilla. Täytyy käydä tänä vuonna vielä ottamassa virallinenkin kuuntelu jossain vaiheessa, jotta saadaan se näkyviin koiranettiin. Nelliltä otettiin myös verikokeita, ja siinä olikin melkoinen urakka, sillä Nelliltä ei meinannut millään tulla tarpeeksi verta. Kolmea jalkaa jouduttiin pistelemään, mutta onneksi lopulta saatiin nipin napin tarvittava määrä verta kasaan. Pikkuinen oli niin reipas!

Ekat tulokset verikokeista tuli nopeasti, eikä niissä ollut mitään erikoista, mutta haima-arvoja odoteltiin puolisen tuntia, ja hyvä että odotettiin, sillä haimatesti näytti positiivista, eli Nellillä todettiin haimatulehdus. Otsan rypistys Hoitona siihen saatiin pahoinvointilääkettä, mahansuojalääkettä ja Tramal-kipulääkettä, jota voi antaa tarvittaessa. Tosin googlettelun perusteella vaikuttaa niin tujulta aineelta, että toivottavasti ei tarvitse sitä antaa. Lisäksi Nellin ruokavaliota pitää muuttaa vähärasvaiseksi. Helpoimpana vaihtoehtona olisi siirtyä Royal Caninin erikoisruokaan, jota saa eläinlääkäriasemilta. Raakaruokinnalla jatkaminen kyllä tuntuisi mielekkäämmältä, mutta menee tosi hankalaksi, kun rasvaa ei saisi antaa juuri yhtään. Olisi melkein pakko antaa sille jotain hiilareita esim. riisiä lisäksi, jotta saa tarpeeksi energiaa.

Parin viikon päästä mennään kontrollikäynnille, mutta jos olo menee huonommaksi, niin sitten jo aikaisemmin. Lääkärireissut jatkuu ensi viikolla Minnin osalta, kun sillä on sterilointi. Se tehdään tähystämällä, joten joudutaan menemään Espooseen asti.