Eilen kisattiin Nokialla kolme starttia molempien kanssa. Viimeiseen asti mietin starttaanko Minnin kanssa, mutta koska se oli koko viikon ollut jo ihan normaali, niin päätin startata. Tuomarina kaikilla radoilla oli Eija Berglund ja SM-kisojen perustella kinkkisiä ratoja oli tiedossa. Päivän teema oli todellakin takaakierto, joita tehtiin vähän joka väliin. Kaikilla radoilla myös putket suorana, joten juostakin sai sitten näissä kohdissa.

Nelli oli joka radalla ennen Minniä. Ensimmäinen rata alkoi hypyltä suoraan puomille, joten tarkoitus oli rynniä sinne alastulolle varmistamaan. Nelli pysyi ihan superisti lähdössä! Puomin alastulolla se kuitenkin loikkasi musta poispäin kun ilmeisesti olin liian lähellä sitä, ja siitä tuli vitonen. Loppurata meni oikein kivasti, pitkästä aikaa oli tosi kiva mennä Nellin kanssa ja tuntui, että sillä oli hyvin vauhtia. Nelli oli lopulta nopeampi kuin kisan voittaja, joten voitto olisi irronnut jos vaan yksikin tassu olisi osunut kontaktille. Otsan rypistys Mutta kun ei niin ei. Radan jälkeen palkkasin Nelliä nameilla ja kun nousin ylös niin vasemman jalan kantapäässä vihlaisi tosi kipeästi. Ja siis se oli niin kipeä, että en pystynyt laittamaan jalkaa maahan. Sitten tuli pieni paniikki, että kuka menee Minnin kanssa jos en itse pääse edes kävelemään. Yritin venytellä ja hieroa jalkaa, mutta aina vaan sattui. Jonkin ajan päästä kun oli enää pari koiraa ennen Minniä, pystyin kokeilemaan vähän juoksemista ja yllättäen juokseminen ei sattunut ollenkaan niin paljon kuin käveleminen, joten päätin hammasta purren startata Minnin kanssa.

Minni teki ihan hirmuloikan puomin kontaktilta ja fiilikset meni heti siihen, varsinkin kun jalkaan sattui koko ajan. Mietin jo hetken, että jätän radan kesken, mutta päätin sitten kuitenkin mennä loppuun asti. Okserilta tuli rima alas, mutta muuten Minni meni aika kivasti. Vähän se oli jähmeän tuntuinen, varsinkin kun Nelli meni niin hirmuvauhtia, enkä itse uskaltanut juosta kunnolla. Päästiin vaivoista huolimatta kympillä maaliin, joten ihan hyvä suoritus. Onneksi mulla oli maailman paras kepo <3 mukana, joten pystyin starttien välit huilailemaan ja lepuuttamaan jalkaa.

Seuraavalla radalla jalka ei enää ollut niin kipeä, mutta jouduin kuitenkin vähän himmailemaan. Rata oli melkein kuin ensimmäinen rata toiseen suuntaan. Nelli pysyi taas upeasti lähdössä ja vauhtia riitti tälläkin radalla. Puomi oli toiseksi viimeinen este ja sinne tultiin nolla alla. Karjuin Nellille melkein koko puomin ajan ja sain sen himmaamaan lopussa sen verran, että kontakti tuli juuri ja juuri otettua. Tuomari vaan pyöritteli päätään vieressä... Jäin tämän takia pahasti jälkeen ja Nelli melkein meni ohi viimeisestä hypystä, mutta viime hetkellä sain sen vielä nakattua hypylle ja saatiin nolla. Tässä lopussa kului aikaa, joten meillä ei ollut asiaa palkinnoille, 4. sija kuitenkin.

Minnin kanssa lähdettiin tekemään samanlainen suoritus. Alussa se oli jotenkin taas jähmeä ja kepeillä vauhti hidastui niin paljon, että luulin sen jo jättävän ne kesken. Tuli kuitenkin loppuun asti ja saatiin vähän vauhtiakin lisää loppuradalle. Puomilla ehdin hyvin varmistamaan kontaktin, joten Minnille myös nolla. Aika oli pari sekuntia Nelliä hitaampi.

Vielä oli vuorossa hyppyrata ja saumat siis myös tuplanollaan molemmille. Nelli pysyi taas lähdössä, vaikka se piti sellaista älämölöä, että luulin jo sen varastaneen. Olin ihan ihmeissäni, kun huomasin että se istuu vieläkin lähdössä. Rata meni taas tosi kivasti ja vauhtia riitti. Lopun sarjaesteen C-osalla oli ihan pikkuisen myöhässä ja en ehtinyt takaakiertoon vaan Nelli hyppäsi suoraan. Kyllä harmitti mokata tuplanolla ja mahdollisesti myös hyppy-SERT tähän. Kuitenkin olen tosi tyytyväinen Nelliin nyt, sillä on hyvä draivi päällä, mutta malttaa silti kuunnella radalla. Puomin kontakti vaan kusee todella pahasti, pakko alkaa treenata sitä. Tosin me ei olla menty treeneissäkään puomia tosi pitkään aikaan, joten ei mikään ihme, että se kusee.

Minni tuntui taas hitaalta Nelliin verrattuna, mutta ihan mukavasti sekin tuli. Nyt se vaan jätti kepit kesken ihan lopussa, ja otin ne alusta uudestaan. Muuten rata meni hyvin ja sen kanssa ehdin ohjata Nellin hyllykohdankin ihan oikein. Vitosella maaliin + paljon yliaikaa keppien korjaamisesta. Tähän on hyvä lopettaa Minnin kisailut tältä vuodelta ja alkaa tosissaan odotella juoksuja. Tuplanolla jää vain puuttumaan ensi vuoden arvokisanollista, joten ihan hyvässä vaiheessa tulee sen mahdollinen mammaloma.

Nellin kanssa kisataan tänä vuonna enää mahdollisesti Hyvinkään, Liedon ja Seinäjoen kisoissa. Eli siis vain lämpimissä halleissa, mutta riippuen tietysti Nellin kunnosta.

Lisäilen tähän linkkejä viikonlopun videoihin:
Nelli A-kisa
Minni A-kisa
Nelli B-kisa
Minni B-kisa
Nelli C-kisa
Minni C-kisa