Kokkolan KLAG 2010 on onnellisesti takanapäin ja ensi vuoden kisoja jo odotellaan. Oli taas niin mahtava reissu ja ylivoimaisesti kivoimmat kisat koko vuonna. Sääkin suosi tällä kertaa ja satoi vain perjantaina, mutta silloinkin vain vähän. Kaikkein parasta tänä vuonna oli se, että pikku-Minni yllätti kaikki ja tempaisi hurjalla vauhdilla ensimmäisen nollavoittonsa kolmosista ja myös ekan agi-SERTin! Yllättynyt Hymy Nyt viimeistään täytyy lopettaa Minnin aliarvioiminen, sehän on ihan yhtä pätevä agikoira kuin Nellikin. Ellei jopa parempikin.

Kisaviikonlopun tuomareina toimivat Johanna Nyberg ja Tuija Kokkonen. Tosi kivoja ratoja molemmilla oli. Perjantaina kisasin Nellin kanssa yhden startin. Rata meni hienosti ihan loppusuoralle asti, jossa harmillisesti sain Nellin ohi keinusta. Tässä kului aikaa, joten tulokseksi pari sekuntia yliaikaa ja vitonen. Lauantaina oli aamulla vuorossa KV-kisa, jossa Nelli varasti tosi pahasti ja koko rata meni hyllyksi heti alussa. Tämän sekoilun jälkeen päätin tehdä Nellin kanssa yhteislähdön lopuissa starteissa. Jos se pääsee varastamaan, niin se on niin pois hanskasta koko radan ajan. Yhteislähdössä mä pystyn päättämään koska lähdetään, ja se pysyy siten paremmin hallinnassa. Tämä taktiikka toimi mainiosti heti seuraavalla hyppärillä, jossa tehtiin nolla ja sijoituttiin kolmanneksi. Hymy Hyppy-SERT meni kakkoseksi tulleelle, jolle hävittiin ihan vaan pari kymmenystä. Voi voi, pari tiukempaa kaarrosta, niin serti olisi ollut meidän. Kuitenkin tosi hienoa huomata, että meidän vauhti riitti palkinnoille., luokassa oli kuitenkin yli 40 osallistujaa.

Sunnuntaina pääsin kisaamaan molempien kanssa. Ensimmäinen agirata meni Nellillä hurjaa kyytiä (etenemä 4,38m/s). Harmillisesti vaan se loikkasi sekä puomin että A:n kontaktit. Huuto En tiedä mitä mä oikein ajattelin kun en varmistellut niitä yhtään, vedätin vaan täysiä. Oikein älyttömyyden huipentuma taas. Otsan rypistys Minni starttasi tälle radalle koko porukan viimeisenä ja sen kanssa varmistin kontaktit. Minnilläkin oli ihan hullu vauhti päällä (etenemä 4,23 m/s) ja niin vain Minni kiilasi kärkeen ja nappasi voiton!! Hymy Aivan uskomatonta. Nelli paineli sekunnin nopeampaa ja olisi siis voittanut jos olisin vaan malttanut varmistaa ne kontaktit... No, kaksoisvoitto jäi vielä odottamaan, mutta näköjään sellaiseenkin on meillä mahkuja.

Sunnuntain toiselle agiradalle lähdin yrittämään Minnille tuplaa ja Nellille varmistamaan kontaktit. Nelli meni taas ensin ja taas oli vauhti päällä. Väliaika oli siihen mennessä nopein, mutta puolessa välissä olleelta keinulta se hyppäsi kesken pois. AAARGH, meillä on näköjään joku keinuongelma taas. Otin keinun sitten uudestaan kunnolla, joten hylly siitä, mutta A:n ja puomin kontaktit sain tällä kertaa menemään kunnolla. Minni starttasi taas viimeisenä ja sen kanssa päästiin hieman pitemmälle. Sen väliaika oli myös nopein, joten voitto (+ pari aika kovaa päänahkaa) olisi saattanut tulla tältäkin radalta, mutta vedin sen hutiloimalla ohi yhdestä hypystä. Otsan rypistys Yleisökin oikein kohahti siinä kohtaa, me tehtiin niin nopeeta ja hyvää rataa. En korjannut hyppyä, joten saatiin myös hylly, mutta rata oli muuten tosi nopea ja hieno.

Varsin tyytyväinen saa tähän reissuun olla. Molemmille yksi nolla ja palkintopallisija. Nyt on kyllä niin hyvät fiilikset Minnin suhteen. Oon huomannut, että nykyään uskallan juosta radalla paljon enemmän kuin ennen, enkä enää varmistele joka estettä hidastelemalla. Minnille näköjään tällainen ohjaustyyli sopii, kun vauhtia on tullut rutkasti lisää. Ilmoitin nyt molemmat 24.7. Raumalle kolmeen starttiin, mutta tänä viikonloppuna on vielä MM-karsinnat edessä Nellin kanssa. Tavoitteena siellä on päästä mukaan sunnuntain radoille, mutta saa nyt nähdä miten käy. Huomenna taidetaan käväistä SDP-hallin epiksissä ainakin Nellin kanssa.