Niina-Liina Linna tuli kouluttamaan valmennusryhmää perjantaina 7.5. Sain kahdelle koiralle paikan treeneihin, joten mietin pitkään kumman otan, Pimun vai Minnin, ja päädyin lopulta Minniin. Tämä osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä Minni oli ihan superhyvä ja nopea.

Ensin treenasin kuitenkin Nellin kanssa. Rata käsitti 31 estettä, joten opeteltavaa oli. Ensimmäisellä yrityksellä päästiin Nellin kanssa jopa esteelle nro 20 asti puhtaasti, joten aika hyvin! Sitten alettiin hinkkaamaan muutamia kohtia sujuvammaksi. Tehtiin yhteen kohtaan mm. meille vaikea ja harvoin käytetty poispäinkäännös, joka alkoi sujumaan aika hyvin. Toiseen kertaan kepeillemeno oli tosi hankala meille, mutta väkisin tyrkkäämällä sain Nellin lopulta pujotteluun. Lisäksi erään hypyn jälkeen Nelli kääntyi jostain syystä vaan sinnikkäästi koko ajan väärään suuntaan vaikka kuinka yritin kääntää. Tällaisia paikkoja on joskus ollut kisoissakin, enkä tiedä mikä niihin auttaisi. Nelli alkoi jossain vaiheessa väsähtää ja vire laskea, joten ei viitsitty hinkata liikaa. Itsekin olin jo jokseenkin kuollut siinä vaiheessa kun vaihdoin Minnin Nellin tilalle. Oltiin ainoat mini-koirat meidän ryhmässä, joten kivasti sain juosta niiden kanssa peräkkäin.

Minni oli ihan super ja innokkaalla tuulella. Tuntui, että se meni jopa lujempaa kuin Nelli! Yllättynyt Sen kanssa ei päästy ihan niin pitkälle, kun päätin keskeyttää radan heti, kun tuli piitkän pitkä ylimääräinen kaarros. Minnin kanssa jouduttiin treenaamaan poispäinkäännöstä aika pitkään, mutta lopulta se kääntyi jo tosi tiukasti ja hienosti. Myös takanaleikkaukset onnistui ihan sairaan hienosti. Yleensähän se ei ole irronnut kunnolla jos mä jään taakse, mutta nyt se sinkosi aivan superisti eteenpäin. Lopuksi ehdittiin kokeilla muutamiin kohtiin erilaisia ohjauksia, esim. muutettiin persjättö valssiksi. Niinu kehui Minniä tosi paljon ja ihmetteli ettei meillä ole vielä SM-nollia kasassa. Nauru Ohjaajastahan se on ollut ihan täysin kiinni.

Pääpointtina koulutuksesta jäi mieleen valssien oikea-aikaisuus ja nimenomaan se, että ne pitää tehdä ajoissa. Tällä kertaa ohjasin molempia vähän kauempaa (kuin esim. mitä Harju aina neuvoo) ja ainakin tällä radalla se toimi ja molemmat kulki lujaa. Nyt alkoi jo vähän kaduttaa, että "lahjoitin" Minnin Jussille, kun se oli niin hyvä. Hymy Ennen SM-kisoja aiotaan kisata vielä 30.5. Nokialla, 3.6. Hervannassa ja kenraaliharjoituksena 18.6. Vantaalla.