Kyllä nyt kulkee!! Siis Nellin agility. Näköjään kannatti lopettaa treenaaminen ja alkaa käydä vaan kisoissa. Nauru Valkeakoskella kisattiin eilen kaksi agirataa, hyppärikin olisi ollut, mutta ei osallistuttu sille. Tuomarina pitkästä aikaa Salme Mujunen. Mielenkiinnolla odotettiin, mitä erikoista tällä kertaa oli keksitty radalle, eikä tarvinnut pettyä. Kummallakaan radalla ei ollut puomia, jihuu meidän onnenpäivä! Ekalla radalla oli vain A ja tokalla radalla vain keinu, joten radat tuntui ihan hyppäreiltä. Ihanneajatkin oli tosi löysät, joten kisafiilikset oli kyllä ihan katossa.

Ekalla radalla mentiin putkia ja tooodella harvinainen sarjahyppy, jossa esteet siis niin lähellä, ettei väliin oteta ylimääräistä laukka-askelta. Alku meni ihan jees, hypyltä 90 asteen avokulmaan kepeille, otin vähän varmistellen ja pyöristin Nellin linjaa, enkä tökännyt suoraan ekaan väliin. Sitten A:lle, josta hypyn ja muurin kautta putkille. 4 suoraa putkea siksak-muodostelmassa, eli sitten juostiin! Väliin pari hyppyä, putki ja sitten kammottava sarjahyppy. Olin tarkkaillut meitä edeltäviä koiria, ja tosi moni tiputti tai meni sekaisin jos tuli sarjalle täysiä. Päätin siis hidastaa Nelliltä vauhdin pois ennen sarjaa, jotta se ehtii nähdä mitä siellä edessä oikein on. Onnistui ja Nelli osasi! Sitten vielä pari hyppyä, A uudestaan ja loput hypyt ja oltiin maalissa. Sijoitus 4. ja etenemä reilu 4m/s.

Toka rata tuntui vielä enemmän hyppäriltä, koska kontakteista oli vain keinu. Tällä radalla olikin sitten vaan yksi putki, mutta tottakai sekin suora. Alussa piti kääntyä tältä putkelta vähän takaisinpäin kepeille ja tulipahan piiiitkä kaarros. Muuten Nelli meni oikein kivasti ja ohjaukset toimi. Rata oli helppo, vain pari takaakierto-kohtaa, joihin olis voinut tulla kiire, mutta ei tullut, joten hienosti mentiin. Keinukin onnasi kahteen kertaan ok, joten nollalla maaliin. Sijoitus parani yhdellä, joten tultiin kolmanneksi.

Nelli oli kyllä ihan super! Hienosti jaksoi painaa, vaikka aurinko paistoi ja sillä oli kuuma. Ja oltiinpahan molemmilla radoilla paras ei-terrierirotuinen. Nauru Nyt huilailillaan pari viikkoa ja mahdollisesti kisataan seuraavan kerran Tamskin kisoissa 5.6. Ne olkoon kenraaliharjoitukset SM-kisoja varten.