Eilen kisattiin kolme agilityrataa Turussa ulkokentällä, kotiintuomisina 2xhyl ja 1x0. Hymy

Ensimmäisellä radalla oli tuomarina Johanna Nyberg. Rata oli helpohko, mutta sisälsi monta putkiansaa. Keskivaiheilla oli A:n jälkeen pituus ja putki, ja koira piti saada ohjattua putken kauemmaiseen päähän. Tätä pelkäsin jo etukäteen, sillä Nelliä ei voi yhtään jättää A:lle, vaan kisoissa mun on pakko pysähtyä itsekin A:n alakontaktille ettei se hyppää, joten tällaisissa kohdissa tulee tosi kiire kun ei saa yhtään etumatkaa. Alku meni hienosti, mutta juuri tuossa A:n jälkeisessä kohdassa en millään saanut juostua tarpeeksi lujaa ja Nelli sujahti putken ensimmäiseen päähän. Loppurata mentiin taas hienosti loppuun asti. Ei siis mikään kovin paha hylky, yksi putki vain väärään päähän, joten ihan tyytyväinen sai tähänkin olla.

Toinen rata oli myös Johannan käsialaa ja meinasi iskeä epätoivo jo heti alussa. Kolmas hyppy piti tehdä takaakiertona ja rataantutustumisessa lähes kaikki muut suunnitteli ohjauksen ihan eri kautta kuin mä. Meinasin jo muuttaa ohjausta muiden mukaan, mutta onneksi pidin kuitenkin pääni ja vedin sen kohdan toista kautta, nimittäin Nelli teki sen ihan täydellisesti. Puomilla oli alakontakti kuulemma ihan siinä ja siinä. Mä itse katsoin, että Nelli oli kontaktikohdalla kun lähdin puomilta eteenpäin, mutta ilmeisesti se olikin sillä hetkellä ilmassa eikä tassut puomilla. Yksi tassu oli kuitenkin jossain välissä osunut kontaktillekin, joten onneksi ei tullut virhettä. Loppu meni hienosti ja maalissa täytyi hetkinen miettiä, että tuliko tässä tosiaan tehtyä nolla, mutta näin tosiaan kävi. Piti vielä varmistaa tulostaululta, ja siellähän se nolla komeili. Hymy Siinä vaiheessa mentiin kakkosiksi ja tämä sijoitus piti loppuun asti, joten palkintopallillekin päästiin.

Kolmannelle radalle tuomariksi tuli Markku Vuorinen ja radalla sai vääntää paljon valsseja. Alku meni jälleen hienosti, mutta keppien aloitus jotenkin sössittiin. Toisella kerralla ne kuitenkin meni oikein, mutta varmistelin niitä hieman liikaa. Olisi pitänyt ottaa etumatkaa seuraavan esteen taakse valsille, mutta enhän mä sinne ehtinyt kun vein kepit loppuun asti ettei Nelli vaan jätä kesken. Tämän seurauksena Nelli sujahti putkeen -> hylky. Jatkettiin kuitenkin loppuun asti, ja taas meni ihan täydellisesti. Tällä kertaa puomin kontaktikin oli hyvä, joten kyllä tähänkin rataan täytyy olla tyytyväinen.

Kisailut jatkuu taas Orivedellä ensi lauantaina.