Tämä vuosi oli kyllä tylsin tähän mennessä, sillä ei pystytty enää harrastamaan täysillä kummankaan kanssa. Vuosi sitten olin listannut tällaisia tavoitteita tälle vuodelle:


VUOSI 2011
Päällimmäisenä tavoitteena ja aikomuksena on saada molemmista agilityvalio, joten ahkerasti ainakin kisaillaan. Toivotaan vaan, että koirat pysyy terveinä eikä varsinkaan Nellin lonkka ala oireilla. Nyt jo odotan ensi kesän SM-kisoja ja Kokkolan KLAG-viikonloppua. Tarkoituksena on myös käydä ainakin Oulussa kisaamassa ja saapa nähdä mihin asti cavamestikset meidät lennättää.
Terveystutkimuksista ensi vuonna vanhentuu molempien silmätulokset, joten todennäköisesti käydään uusimassa ne. Sydämet kuunnellaan myös samalla. Muita terveystutkimuksia ei varmaan tehdä, melkein kaikki mahdollinen kun on jo näiltä tutkittu. Minnin pentuhaaveista olen jo melkein luopunut, mutta katsotaan vielä syksyllä mikä on tilanne.

Nellin tavoitteet täyttyi AVA-arvon myötä, ja sen kanssa päästiin SM-kisoihin ja karsintoihin. SM-kisoissa päästiin finaaliradalle, mutta sitten varaslähtö koitui kohtaloksi ja kartturi hukkasi suunnan. Karsinnoissa oltiin ihan turisteina ja sählättiin mahdottomasti. Cavamestiksissa ei edelleenkään ohjaajan pokka pitänyt karsintaradalla, mutta voitto meni tänä vuonna niin oikeaan osoitteeseen, ettei oma mokailu haitannut. Syksyllä vielä kisailtiin, mutta sitten jäätiin saikulle. Piirinmestaruuksissa Nelli meni Jussin kanssa ja pärjäsi paremmin kuin ikinä mun kanssa. Nyt ollaan taas saikulla ja ihmetellään vieläkö joskus päästään kisaamaan jossain. Valioitumisen jälkeen lopetettiin treenaaminen melkein kokonaan, eikä edelleenkään käydä treenaamassa kuin satunnaisesti.

Minni ei päässyt kisaamaan tänä vuonna kovin montaa kertaa, joten sen AVA-arvo jää hamaan tulevaisuuteen. Minniltä jäi SM-kisat ja karsinnatkin väliin. KLAGissa ja cavamestiksissä Minni pääsi pari kertaa kisaamaan, kunnes taas joutui saikulle. Piirinmestaruuksissa Jussin kanssa meni yhtä hyvin kuin Nellilläkin, mutta sitten alkoi etupää taas vaivata ja jäätiin saikulle. Minnin kanssa ei olla syksystä alkaen oltu missään treeniryhmässä, ja hyvin vähälle jäi treenit koko vuonna muutenkin. AVA-titteli olisi kyllä hieno saavuttaa, joten kyllä Minniä vielä yritetään saada kisakuntoon.

Silmätarkissa käytiin ja sydämetkin on vielä molemmilla ihan terveet. Muutenkin ollaan kuin ihmeen kaupalla vältytty cavojen yleisimmiltä sairauksilta. Paperillahan nämä molemmat on harvinaisen terveitä cavaliereja, ja sylikoiran tehtäviin vallan sopivia.

Minnin pentuhaaveet kuopattiin kesällä todella syvälle, ja hyvä niin.

Ensi vuonna treenataan/kisataan jos vain suinkin pystytään. Muuten köllötellään kotona ja lenkkeillään metsässä. Mitään tavoitteita on kai turha asettaa, kun terveysasiat estää ne kuitenkin.