Olipahan hyvä päätös päästää Jussi pikkukoirien ohjaksiin, sillä Nelli ja Minni sai eilen parhaat tuloksensa piirinmestiksissä ikinä. Hymy Ja olipahan jännää seurata hyppyrataa radan reunalta. Agirataa en ehtinyt näkemään kun piti lähteä Pimun kisoihin. Radoista en osaa sanoa paljoakaan, mutta hyppäri ainakin vaikutti ihan kivalta juoksuradalta. Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Kisojen järjestelyistä ei jäänyt kovin vahvaa kuvaa, tai ainakaan tulosten merkitsemisestä. Minien hyppärillä ainakin kahdella koiralla oli aika väärin tuloksissa, mutta onneksi Hipun rata oli videolla ja älytön 7s yliaika saatiin korjattua tuloksiin tuomarin kellotettua radan videolta uudelleen. Toivoisi kyllä, että kisatyöntekijät jaksaisi pysyä tarkkana tuloksia merkattaessa. Kuulemma myös jotain nollia oli jäänyt merkitsemättä kisakirjoihin.

Hyppäri meni molemmilta hyvin. Minnille tuli kielto kepeiltä kun Jussi ehkä rynni vähän liikaa edellä ja Minni tuli sen perässä ohi kepeistä. Muuten rata meni sujuvasti, eikä Minnin meno näyttänyt ollenkaan huonolta vaikka rimat oli tapissa. Nellin kanssa keppikohta meni paremmin ja olin ihan varma nollasta, mutta takakaarteen putkessa Jussi oli taas liikaa edellä ja Nelli tuli ohi. Harmittava kielto! Muuten Nellin meno vaikutti hieman hitaalta, mutta en tiedä näyttikö se vaan siltä sen takia, että Jussi juoksee niin lujaa ja oli koko ajan edellä.

Agirataa en siis nähnyt, mutta siitä hienosti nollat molemmille! Nelli oli tietty nopeampi kuin Minni ja sijoittuikin hienosti neljänneksi. Kuulemma puomin kontakti oli ollut ihan siinä ja siinä. Minni oli malttanut ottaa kontaktitkin, mutta silti ehti aikaan hyvin. Loistavaa! Hymy Piirinmestaruuskisojen yhteistuloksissa Nelli oli 10. ja Minni 12. Harmilliset ne hyppärin kiellot, koska ilman niitä varsinkin Nelli olis voinut olla korkeallakin yhteistuloksissa. Tosi hienot sijoitukset kuitenkin, ja paremmat kuin mihin mä oon ikinä pystynyt.

Toisen radan jälkeen Minni oli lyhyen jäähdyttelyn jälkeen odotellut Nellin radan ajan autossa ja sen jälkeen ollut taas etupää jäykkänä. Otsan rypistys Voi hitto. En nyt muista kumpaa etujalkaa se tällä kertaa oli arastellut, mutta kävely oli ollut samanlaista töpötystä kuin cavamestiksissä. Illalla se oli jo ihan normaali, joten tosi outo vika tää edelleen on. Sillä oli bot-loimi niskassa, joten tuskin se on siellä palellutkaan. Saa nähdä oliko Minnin ura nyt tässä vai vieläkö yritetään. Viikon päähän meille on varattuna hieroja, joten katsotaan sitten missä kunnossa Minni on.

Loppumainintana vielä pakko purkaa ärsytystä Oulun seudun kennel- ja agilityseuraa kohtaan. Huhtikuun kisojen tuloksia ei vieläkään ole Koiranetissä, joten Nelli ei vieläkään ole virallisesti FI AVA. Laitoin syyskuussa kyselyä agilityliittoon tuloksista ja sieltä sanotttiin, että kisajärjestäjä ei ole toimittanut kaikkia kisojen raportteja SAGiin, joten he ei voi toimittaa tuloksia kennelliittoon. Sitten kyselin asiaa Oulusta ja sainkin vastauksen, että he hoitaa asian. Lokakuun alussa tuli maili Oulusta, että nyt kaikki raportit on lähetetty, mutta vieläkään ei ole tuloksia näkynyt. ÄRSYTTÄÄ!! Menin sitten tilaamaan (ja maksamaan) Nellille valiodiplominkin jo aikaa sitten valionarvoanomuksen yhteydessä, mutta saa nähdä tuleeko sitä valionarvoa ikinä. Otsan rypistys

Ja vielä toinen loppumaininta liittyen piirinmestaruuskisojen (ja vähän muidenkin kisojen) kisakirjamerkintöihin, nimittäin ohjaajan merkitseminen. Tällä kertaa Nellin kirjaan tuli Jussin nimi, mutta Minnin kirjaan ei. Myöskään viime vuonna kun Jussi ohjasi Minnille yhden nollan Orivedellä, ohjaajaa ei laitettu oikein. Mä en myöskään päässyt sheltti-Taikan kisakirjaan Kokkolassa tänä vuonna kun ohjasin sille yhden nollan. Mikä siinäkin on niin vaikeeta?? Nykyään kun ohjaajallakin on väliä MM-karsintoja ajatellen. No, näissä mun tapauksissa sillä tosin ei oo väliä, mutta silti! Vähän tarkkuutta siellä kisatoimistossa pliis.