Viime sunnuntaina päätettiin tämä kisavuosi Seinäjoella. Kisapaikka oli taas ihan mahtava, oli lämmintä ja alusta hyvä. Tuomaritkin oli kivoja, joten puitteet oli kunnossa ihan huippusuorituksiakin ajatellen, mutta ei kuitenkaan pystytty ihan parhaimpaan. Kisat alkoi aamulla klo 8, joten itse olin siihen aikaan vielä ihan unessa ja tuntui, että koiratkin hieman. Lisäksi tein taas perinteisen virheen, enkä muistanut/ehtinyt syödä ennen kisoja mitään.

Ensimmäinen rata, jossa tuomarina Anders Virtanen, meni molemmilla niin pieleen kuin vaan voi. Nelli varasti törkeästi, mutta jatkoin kuitenkin pari estettä, kunnes se livahti ansaputkeen ja sitten lopetin ja vein sen pois. Tosi hieno aloitus. Nauru Minni oli ihan unessa ja tuli alussa A:sta ohi ja sen myötä sujahti alla olevaan putkeen. Mentiin vielä pari estettä, mutta sitten se rynni samaan ansaputkeen kuin Nellikin ja kutsuin senkin pois radalta. Montaa estettä ei siis tällä radalla saatu suoritettua, joten aika säälittävää räpellystä tuli esitettyä.

Seuraavana oli Henri Luomalan hyppäri. Nellin kanssa keskityin nyt vaan siihen, että saan sen pysymään lähdössä, muita tavoitteita ei ollut. No, pysyihän se, mutta jotenkin mentiin koko rata ihan päiväkävelytyylillä. En vaan saanut itsestäni yhtään tsemppiä irti, keskityin niin paljon tuohon lähtöön. Nolla saatiin tehtyä, mutta surkealla ajalla, plääh. Toisaalta hyppy-sertiin&voittoon olisi pitänyt pinkoa yli 5s nopeampaa, joten ei me siihen ehkä oltaisi mitenkään pystytty. Minnin kanssa lähdin tekemään varmistelunollaa, sillä tuplamahkut oli vielä olemassa. Minni tuli toosi hitaasti ja itsekin vaan löntystin, joten 3s huonompi aika kuin Nellillä, mutta nolla kuitenkin. Sijoitukset oli ehkä huonoimmat ikinä, mitä on nollilla saatu eli Nelli 12. ja Minni 23.

Viimeiselle radalle yritin saada kunnon asenteen päälle ja Nellin kanssa se onnistuikin. Nyt mentiin ihan eri tsempillä ja Nelli kulki mukavasti. Keppien avokulma oli meille vaikea ja siihen sitten jäätiin pyörimään kympin arvoisesti, ehkä viidennellä yrityksellä vasta lähti pujottelemaan oikein. Huuto Yritin tökätä sen vauhdista oikeaan väliin, mutta en vaan osannut. Olisi pitänyt kääntyä koiraan päin ja ottaa kunnolla haltuun ennen tökkäisyä. Loppurata nollalla läpi, joten tulokseksi harmillinen kymppi. Kepeillä kului ylimääräistä aikaa ehkä 3-4s, joten nollalla oltaisiin voitu olla 5 parhaan joukossa, sen verran hyvin oli nyt vauhtia. Minnin kanssa oli tuplamahkut, joten lähdin taas vaan varmistelemaan. Minniä ei tällä kertaa kiinnostanut tuplan otto ja se tuli heti toisena esteenä olleesta A:sta ohi. Jatkettiin rataa ja kepitkin onnistui kerrasta. Puomin jälkeisessä välistävedossa en saanut sitä käteen kunnolla ja hyppäsi hypyn väärään suuntaan. Loppu ihan OK ja loppusuoralla löytyi jo kadoksissa ollut vauhtikin.

Aika turha reissu, mutta saatiinpa yhdet nollat molemmille. Toivotaan, että Nellin varastamisongelma ei tästä pahene. Täytyy oikeasti vaan pitää tiukka linja sen kanssa ja mennä radalta heti kokonaan pois jos varastaa. Taidankin mennä sen kanssa 19.12. SDP-hallin epiksiin ottamaan lähtötreeniä. Minni oli kyllä todella vaisu, epäilin jo että onko se kunnossa, mutta eilisissä treeneissä se painalsi jo ihan entiseen malliin, joten kai se vaan reagoi ohjaajan lahnailuun. Sen kanssa on kyllä ensisijaisen tärkeää olla itse oikealla asenteella radalla, lahnailulla ei saavuta yhtään mitään.

Laskeskelin tämän vuoden kisatuloksista, että Nelli on tehnyt 12 nollaa 55 kisassa ja Minni 16 nollaa 49 kisassa. Nellin nollaprosentti on 22% ja Minnillä 33%. Ihan mukavasti on kyllä tullut menestystä tänä vuonna, varsinkin tuo Minnin "nousu" on ollut erityisen ilahduttavaa. Saapa sitten nähdä miten näillä tuloksilla pärjää Tamskin ja Cavalieryhdistyksen vuoden agikoira -skaboissa. Ihan kärkeen ei kyllä tule riittämään kummassakaan.

Ensi vuoden kisoja on jo katseltu, mutta en ole vielä päättänyt mitään. Nelli voisi toisaalta pitää tammikuun ajan taukoa, sillä helmikuun 7. päivä sitten alkaa meillä viimeisen agi-SERTin metsästys, eikä sittenkään ehkä kannata mihinkään massakisoihin lähteä, kun voittokin vielä tarvittaisiin karsintoja varten. Minniltä puuttuu edelleen vain tupla, joten sen kanssa voisi ehkä yrittää käydä Hyvinkään kisoja.