Pääsiäisen kisailut aloitettiin perjantaina Helsingissä. Aikataulut venyi ja vanui, kisapaikalta päästiin lähtemään kotiin vasta klo 12 yöllä. Myöhäinen ajankohta ainakin tuloksista päätellen kuitenkin sopi meille erinomaisesti, kuudesta startista tuli neljä nollaa ja kaksi hylkyä. Hymy Tuomarina toimi meidän ykkössuosikkituomari Johanna Wütrich ja radat oli oikein kivat. Pientä vääntöä, mutta juostakin sai ja ihanneajat kohtuulliset.

Minni pääsi starttaamaan joka radalle taas ennen Nelliä. Olen tarkoituksella ilmoittanut Minnin kisoihin aina ensin, siten saan sen yleensä lähtöluetteloon ennen Nelliä. Jotenkin näin päin on kivempi kisata. Hymy Minni kipitti vauhdilla ja pääsi maaliin nollalla. Ei oikeastaan ollut mitään ongelmia radalla, joten sujuvaa menoa. Nellin rata päättyi kolmannen esteen jälkeen. Yritin pysäyttää sen puomille, mutta se ei pysähtynytkään ja koska olin itse sijoittunut väärään kohtaan, se ampaisi putkeen. Radalta piti poistua heti hylyn jälkeen, joten siihen jäi se rata. Pääsiäismunan sentään sai lohdutukseksi hyllystä. Minni oli nollallaan vasta 15. sijalla, joten nollia tuli tällä radalla paljon.

Toinen agirata oli hyvin paljon ensimmäisen tyyppinen. Tällä kertaa Minni meni tosi hyvin puoleen väliin asti, sitten tultiin keinulle ja se jämähti ensin siihen keskelle vähäksi aikaa ihmettelemään ja sitten hyppäsi pois koskematta kontaktiin. AAAARGH. Otin sitten keinun uusiksi ja häivyttiin radalta pääsiäismunan hakuun. En keksinyt tuolle mitään järkevää selitystä, koska toisella yrityksellä se tuli keinun ihan normaalisti. Näköjään Minnikin halusi vaan lahjoittaa mammalle hylly-pääsiäismunan. Nauru Nellin kanssa oli tosi hyvä vauhti päällä koko radan ajan. Meni tosi hienosti ja sujuvasti. Keinukin onnistui nyt ilman mitään kammoja ja nollalla kipitettiin maaliin. Alustavia tuloksia katsellessa alkoi jännitys kasvaa, sillä siellä ei näkynyt olevan kuin kaksi nopeampaa nollaa kuin Nellillä! Lopullisissa tuloksissa me sitten oltiin oikeastikin kolmansia ja saatiin agi-SERT. Hymy Aivan käsittämätöntä, sillä luokassa oli 63 osallistujaa. Me oltiin ihan superhyviä. Yllättynyt

Kolmas rata oli hyppäri ja se alkoi joskus klo 23 aikoihin. Väsymys alkoi hieman painaa, mutta rata vaikutti tosi kivalta. Minnin kanssa juostiin rata ensin, ja se menikin jälleen hienosti ja nollalla maaliin asti. Nellin kanssa oli pieniä paineita, sillä jälleen oli mahkut saada sille puuttuva tuplanolla. Hieman tuli varmisteltua joissain kohdissa liikaa, ja se vei aikaa, mutta silti nollalla maaliin asti ja tupla tuli plakkariin! Tällä radalla tuli jonkin verran yliaikanollia mun mielestä nopeillekin koirille, mutta Nelli ja Minni pääsi molemmat ihanneaikaan. Nelli oli vain 3 kymmenystä nopeampi kuin Minni.

Huh huh, nyt pääsee kisaamaan ilman turhia paineita, Nellillä on vihdoin SM- ja MM-karsintanollat kasassa. Minniltä puuttuu SM-nollista vielä tupla, mutta se tulee jos on tullakseen. Pääasia, että Nellin kanssa päästään osallistumaan kesän koitoksiin. Huomenna on luvassa Turussa jälleen kolme starttia molemmille, sen jälkeen pidetään ansaittua kisataukoa.