...vai vieläkö hakis muutaman? Sunnuntain Takkujen kisat ei siis mennyt ihan putkeen. Tai koirat meni kyllä montakin kertaa, myös vääriin päihin. Tuomarina oli Johanna Nyberg, jonka radoilla ei kolmosissa olla vissiin oltu kuin kerran aikaisemmin, joten etukäteen ei oikein tiennyt mitä odottaa.

Ensin oli vuorossa agilityrata, jossa puomi ja A, joka mentiin kahteen kertaan. Tavoitteena oli, ettei tulisi yhtään kontaktivirhettä, eikä kyllä sitten tullutkaan. Minni oli ensin vuorossa. Alussa vedätin sitä ilmeisesti liian lujaa kepeille ja se meni ekasta välistä ohi. Uudella yrityksellä onnistuttiin ja matka jatkui ihan ihan ok kunnes tultiin muurille, josta piti kääntyä tiukasti takaisin tulosuuntaan. No, Minni kääntyi muurin jälkeen jostain syystä väärään suuntaan kuin mitä ajattelin ja tyhmänä aloin sitä korjailemaan ja sain sen hyppäämään muurin takaisin. Olisin tietty voinut vaan jatkaa menoa sieltä "väärältä" puoleltakin, ei olisi haitannut jatkon kannalta yhtään. Loppuradalla se oli tosi irtoava, enkä meinannut millään saada sitä käsiin. Yhden väärän putkensuun jälkeen lopetin hommat ja juostiin maaliin.

Nelli oli ennen ekaa rataa äärimmäisen innoissaan ja huusi täyttä kurkkua jo siinä vaiheessa kun kävelin sen kanssa lähtöön. Normaalistihan huuto alkaa vasta sitten kun otan siltä kaulapannan pois. Nauru Alussa sitä piti taas komentaa moneen kertaan kun neiti istui lähdössä ihan varaslähtöilme naamalla. Ja varastihan se taas, mutta jatkoin kuitenkin rataa (tyhmä minä). Kepit se aloitti oikein, mutta vauhtia oli vissiin silläkin liikaa, kun lipsahti alkuvaiheessa jostain välistä ohi. Tässä kohtaa meni fiilikset ihan tosissaan, ja hetken jo mietin lopettamista, mutta jatkettiin kuitenkin. Rata menikin ihan mukavasti, sain sen muuri-kohdankin Minnin mokailuista oppineena vedettyä hyvin, kunnes tultiin sinne samalle putkelle, jossa Minni oli sujahtanut väärään. Sinne Nellikin sitten meni ja sitten jolkoteltiin loppurata maaliin.

Hyppärin aloitus oli tosi mielenkiintoinen ja ansaesteitä oli vähän joka välissä. Minnin rata meni jotenkin todella pieleen. Se tiputti heti ekan riman ja vissiin toisenkin ja ehkä kolmannen. Sitten ennen keppejä en ottanut sitä tarpeeksi haltuun, vaan se hyppäsi yhden ylimäääräisen hypyn. Keppien päähän yritin tehdä valssin ja Minni jätti viimeisen välin menemättä. Jatkoin vielä pari estettä ja sitten lopetin ja juostiin pois radalta. Melko surkea esitys.

Nellin ollessa vuorossa toiseksi viimeisenä koirana, oli vain yksi koirakko onnistunut tekemään nollan, joten päätin ainakin yrittää. Alku menikin ok ja päästiin ihan hyvin kepeillekin. Tällä kertaa jätin valssin tekemättä ja heitin Nellin poispäinkäännöksellä muurille, mikä onnistui yllättävän hyvin. Suoran putken jälkeen homma levisi aivan täysin. Nelli huiteli joka esteen jälkeen ties missä, enkä saanut sitä millään enää käsiin. Sitten mentiin väärään putkensuuhun ja jotenkin vielä rämmittiin loppurata maaliin. Ei siis mitenkään hohdokas suoritus tämäkään.

Nyt pidetään jonkin aikaa kisataukoa ja koitetaan vaan treenailla. Minni pääsee ens viikonloppuna hyppytekniikkakurssille, jota mielenkiinnolla jo odotellaan