Sieltä se tuli! Nauru Kolmas SERT ja FI AVA -titteli Nellille, 1 vuosi ja 2 kuukautta ensimmäisen SERTin jälkeen, joten eipä sitä loppujen lopuksi kauaa tarvinnutkaan odotella. Oulun reissuun lähdettiin hakemaan aginollavoittoa ja se tulikin heti ensimmäiseltä radalta, mikä olikin hyvä, koska muilta radoilta sitä ei oltaisi mitenkään voitu saada. Lauantain toinen rata oli nimittäin hyppäri ja sunnuntain kisoissa oli paikalla ylivoimaiset Carolina+Kerttu. Tuomari Jari Tienhaaran radat oli haastavia, mutta ei mitenkään mahdottomia. Nollia tai ylipäätään tuloksia tuli silti vähän. Kisapaikka oli ratsastusmaneesi, mutta alusta oli hyvä eikä liian pehmeä. Hevosenpaskatkin oli siivottu pois, joten niiden kanssa ei tullut ongelmia.

Lauantain agirata oli muuten ihan mukava, mutta alussa heti joutui pitkään pohtimaan kumpaa puolta A:ta kannattaa mennä kun koira piti lähdöstä saada ohjattua A:n alla olevaan putkeen. Puomin jälkeen oli myös väärä putkensuu tyrkyllä, mutta muuten rata oli ihan sujuva. Me tosin ei menty sitä kovinkaan sujuvasti. Pitkiä kaarroksia tuli ja puomin jälkeen hieman arvottiin oikeeta putkea. Samoin lopussa A:n jälkeen Nelli livahti mun taakse ja viime hetkillä sain sen tungettua pussiin. Itselle tuli oikein kurkku kipeäksi kaikesta karjumisesta, mitä radalla suoritin. Maalissa oli pakko vilkaista tulostaululta aika, koska tuntui, että me säädettiin radalla ikuisuus. Onneksi se näytti, että ihanneaika alittui niukasti, joten sai hengähtää ja iloita nollaradasta. Sitten alkoi jännitys. Nelli oli startannut kolmantena, eikä sitä ennen ollut kukaan tehnyt nollaa. Kärkeen siis mentiin ja siellä pysyttiin loppuun asti! En kuitenkaan vielä uskonut, että me oikeasti voitettiin, ennen kuin kuuluttaja luki tulokset. Sitten se oli pakko uskoa, kukaan muu ei tehnyt ihanneaikaista nollaa, joten lopulta voitto irtosi aika helposti. Medi3-luokassa ei tullut yhtään tulosta ja maxeissakin vain kaksi ihanneaikaista nollaa, joten todella hyvä suoritus Nelliltä. Palkinnoksi saatiin hieno AVA-ruusuke.

Seuraava rata oli hyppäri, joten sen pystyi taas menemään ihan rennosti. Ei oikeastaan ollut mitään vaikeuksia missään kohdassa, mutta Nelli tuntui oudon hitaalta. Nolla kuitenkin väännettiin, joten hienosti saatiin tehtyä toinen tupla tälle kaudelle! Sijoitus 4. eikä voittajalle hävitty kuin reilu sekunti. Normivauhdilla siis ihan helposti oltaisi voitettu. Epäilin Nellin hitauden syyksi anaalirauhasia, jotka olikin ihan täynnä. Onneksi reissussa oli anaaliexpertti-Kaisa mukana, joka sai onnistuneesti tyhjättyä Nelllin peräpään illalla. Seuraavana päivänä jalka nousikin jo paljon kevyemmin.

Sunnuntaina kisavastus kasvoi ihan toisiin mittoihin, kun paikalle tuli Carolina ja Kerttu. Startattiin Nellin kanssa molemmille radoilla heti heidän jälkeen ja kyllä sitä vauhtia katsellessa täytyi vain todeta, että ei mitään mahkuja. Kerttu voitti ylivoimaisesti molemmat radat. Myös Minni pääsi starttaamaan sunnuntaina ja oli kyllä kiva mennä sen kanssa pitkästä aikaa. Eka rata ei ollut mitenkään paha, mutta radalla sai vääntää varmaan 10 valssia. Nelli hylkääntyi aika alussa kun olin tvistissä myöhässä ja se lipesi hypyn väärälle puolelle. Minnin kanssa hyllytettiin hienosti toiseksi viimeiselle esteelle, kun jäin katsomaan Minnin pujottelua ja havaitsin liian myöhään, että seuraava hyppy onkin takaakierto, enkä ehtinyt enää työntää sitä esteen toiselle puolelle. Muuten oltais tehty nolla ja mahdollisesti ylletty palkintopallillekin. Toinen rata oli samanlaista sekoilua. Nelli tuli aika alussa yhdestä hypystä ohi, enkä enää korjannut sitä. Minni sen sijaan irtosi vähän liikaakin ja ampaisi ihan vikasuuntaan hypylle kun käskytin putkeen. Loppuradasta se vielä kompuroi, mutta johtui luultavasti tassujen pohjaan juuttuneesta kurasta/hiekasta.

Hieno reissu oli. Hymy Seura oli mitä parhainta ja tuloksetkin kelpasi. Nyt Nelliltä puuttuu enää yksi aginolla SM-kisoihin ja MM-karsintoihin, joten melko rennosti voi loppukevään ottaa. Minniltä tosin edelleen puuttuu se tupla, mutta en ole siitä vielä kovin huolissaan. Sunnuntaina mennään testaamaan MM-karsintatuomari Mia Laamasen radat Lohjalle.