Ei saatu Minniä vieläkään kakkosiin. :(
Lauantaina kisattiin siis Valkeakoskella, kolme rataa molemmilla. Minnin radoilla tuomarina oli Johanna Nyberg ja ekalla radalla mokailtiin heti alussa. Minni meinasi ensin varastaa, sitten kuitenkin melkein pysähtyi ekan esteen eteen ja kun mä näytinkin sille että mennään vaan, niin se pudotti ekan esteen. Loppurata tuli ohjattua vähän miten sattuu, joten hyllyksi meni, kun joku putki taisi imaista Minnin väärässä kohdassa.
Toisella radalla päästiin kakkosesteelle asti ilman mokia, siinä siis pudotus. Loppurata meni nollalla läpi, joten tulos 5, ihanneaika alittui reilusti ja 5. sija. Kolmannella radalla (hyppyrata) pudotus tuli sitten kolmannella esteellä, mutta taas loppurata nollille ja ihanneaika alittui, tulos 5 ja sijoitus 4. Täytyy vielä yrittää videolta tutkia, että mikä ihme näitä pudotuksia nyt aiheutti, todennäköisesti itse lähdin liian vauhdikkaasti liikkeelle ja Minnille tuli kiire mun perään. Tai sitten Minnin selkävaivat vaikutti osaltaan, mutta olisi kai se siinä tapauksessa pudottanut radalla enemmänkin rimoja kuin vain yhden(?). Tänään mennään taas hierojalle, joten katsotaan missä kunnossa selkä nyt on.

Nellin ratoihin en ottanut minkäänlaisia paineita, oon jo niin tottunut siihen sähläilyn määrään, että tavoitteena oli vaan saada koira maaliin. Nellillä tuomarina oli Asko Jokinen, joka teki aika kiemuraisia ratoja. Ekalla radalla (hyppyrata) kävi taas todella tyypillisesti, eli pujottelun numerokyltti oli jätetty sinne keppien vasemmalle puolelle ja kun kepeille tultiin avokulmassa ja itse olin keppien oikealla puolella, niin Nelli juoksi samantien sinne kyltille kun yritin käskyttää kepeille. Olisi siis taas itse pitänyt mennä sinne toiselle puolelle blokkaamaan numerokyltille juoksu. Jatkonkin kannalta toinen puoli olisi ollut parempi, sillä heti keppien jälkeen oli putki ansaesteenä, ja sinnehän Nelli singahti. Jos olisin ollut keppien vasemmalla puolella, olisin saanut senkin blokattua. No tämän jälkeen juostiin Nellin kanssa saman tien maaliin, oli sen verran kuuma keli, etten viitsinyt turhaan väsyttää koiraa menemällä rataa loppuun asti.
Toisella radalla meinasi jo tapahtua tosi iso ylläri, nimittäin Nellin eka nolla kakkosista. :) Ratavirheitä tulikin nolla, mutta ihanneaika ylittyi reilulla sekunnilla, mikä johtui hirveän pitkistä kaarroksista, mitkä Nelli teki lähes joka esteelle ja mun hidastelusta kontakteilla. Lisäksi Nelli karkasi puolessa radassa yhden putken suulle, josta kuin ihmeen kaupalla sain sen huudettua takaisin ennen kuin se ehti koskea siihen. Tästä ei ihme kyllä tullut kieltoa, itse olisin kyllä sellaisen antanut. Luulinkin että siitä tuli vitonen, joten loppuradalla hidastelin mm. puomilla ja keinulla ottaen niiden kontaktit tosi varman päälle. Maalissa oli sitten kiva ylläri kuulla kavereilta, että tuomarin käsi ei noussut kertaakaan. Tuloksia jouduttiin odottelemaan tosi pitkään, ja kyllä oli pettymys kun yliaikaa oli tullut se reilu sekunti. :( No, eipä muutkaan nollan tekijät olleet sen nopeampia, joten tällä suorituksella me voitettiin. :)
Kolmannella radalla tuli taas hylky, mutta harvinaista kyllä ei johtunut väärästä radasta vaan kolmesta kiellosta. Kielloista kaksi tuli A:lta, jonka alla meni putki. Ensin vedätin Nellin koko esteestä ohi kun jätin koiran ihan täysin selän taakse ja lähdin rynnimään A:n alakontaktille pysäyttämään sitä. Mun perässähän se tietenkin tuli. Toisen kerran se meni haistelemaan A:n numerokylttiä ja vasta kolmannella yrityksellä sain sen menemään esteen. Alakontakti oli tällä kertaa tosi hyvä. Siitä piti sitten kääntää koira A:n alla menevälle putkelle,  mikä ei ihan onnistunut vaan Nelli meni siitä ohi, josta kolmas kielto. Loppurata meni tosi hyvin nollille, joten ihan tyytyväinen siihenkin saa olla.

Kisailut jatkuu sunnuntaina Takkujen kisoissa, jossa Minnille kaksi rataa ja Nellille kolme. Näiden kisojen perusteella on ihan hyvät odotukset seuraavia kisoja kohtaan, ainakin nyt tietää että kyllä me Nellinkin kanssa voidaan joskus vielä se nolla saada. Nellin kontaktit meni nyt joka radalla tosi hyvin ja myöskin kepit lähes täydellisesti sitä ekan radan numerokylttihaahuilua lukuunottamatta, eikä se varastanut yhdessäkään lähdössä(!). Tuomari sanoi mulle palkintojenjaossa, että kumartelen radalla ihan liikaa, ja se aiheuttaa näitä pitkiä kaarroksia ja haahuiluja. Täytyy nyt ensi treeneissä koittaa ohjata Nelliä vähän pystymmässä ja katsoa mitä se vaikuttaa. Minnillä kepit meni tällä kertaa ihan täydellisesti kaikilla radoilla. Tähän rimojen pudotteluun täytyy vaan nyt keksiä joku syy.

Nelli ja voittoruusuke :)
1795437.jpg

Tässä videoita:
Minnin toka rata
Minnin kolmas rata
Nellin toka rata
Nellin kolmas rata