Eilen palattiin Lietoon kisaamaan, tällä kertaa TSAUn halliin. Siellä oli hieman kylmä, mutta muuten tykkään kisata siellä ja hiekkapohja on hyvä. Tuomarina mineillä oli Leena Rantamäki-Lahtinen ja radat oli sopivan haastavat. Välillä juostiin täysiä rataa päästä päähän ja välillä väännettiin tiukkaa settiä. Nelliä ja Minniä ei pieni kylmyys haitannut ja ne saikin viettää odotteluajat fleece-vällyjen välissä autossa, jota kävin aina välillä lämmittämässä. Kisareissun tulos oli ehkä paras ikinä, pelkkiä vitosia ja nollia eikä yhtään hyllyä! Nelli ja Minni oli niin hyvässä iskussa, että oli triplatkin molemmilla harmittavan lähellä.

Ensin oli agirata, jossa oli muuten mukavaa juoksupätkää, mutta takareunassa tarkkuutta vaativa välistäveto/takaakiertohässäkkä. Minni lähti radalle oikein kivasti, mutta puolessa välissä tultiin kepeille pahasta avokulmasta, enkä saanut Minniä tökkästyä kunnolla ekaa väliin, vaan se kiersi keppien toiselle puolelle. Tässä pyörittiin jonkin aikaa ennen kuin sain sen suoristettua ja lähetettyä kepeille uudestaan. Loppuradan hyppyhässäkkä meni tosi kivasti, mutta aika tiukille veti ehtimisen kanssa. Puomille tultaessa sanoin sille vahingossa "keinu" ja Minni pysähtyi ylösmenon puoleen väliin kuin odottamaan keinun laskeutumista! Oho, se oikeasti kuunteli mitä sille sanottiin. Hymy Oon luullut, että on ihan sama mitä käskyjä niille kisoissa huutaa. Puomilta käännyttiin tiukasti takaisin päin ja piti heittää se putkeen, mutta jostain syystä en taas saanut käskytettyä ja Minni jäi vähän pyörimään jalkoihin, mutta ei kuitenkaan tullut kieltoa. Lähti sitten lopulta putkeen ja loppu meni vauhdilla. Pari sekuntia tuli yliaikaa pyörimisistä ja siis kepeiltä vitonen. Nelli meni ihan superhyvin alkuradan. Kepeille se lähti ensin kaarrottamaan, mutta osui jotenkin ihmeen kaupalla oikeaan väliin. Hyppyhässäkässä olin pahasti myöhässä, Nelli tuli sen verran lujempaa kuin Minni, joten jäin pahasti jälkeen puomille mentäessä. Sain Nellin irtoamaan puomille vaikka itse jäin taakse, mutta se lipsahti puomin ylösmenolta alas kun kääntyi katsomaan mihin mä jäin. Otsan rypistys Loppurata meni muuten hienosti, joten Nellillekin tulokseksi vitonen + 0,23 yliaikaa. Voi harmi tuo putoaminen, olisi muuten ollut tosi upea rata.

Toisella radalla oli myös takareunassa vaikeahko hyppyhässäkkä, mutta muuten ihan juostava rata. Alussa piti päästä kahden esteen päähän, joten lähdössäpysymiskykyä tarvittiin. Minni lähti taas vauhdilla ja selvitettiin hypyt ja kaikki ihan mallikkaasti. Kepeille tultiin täysiä ja vähän vinosti. En ottanut Minniä yhtään haltuun, vaan tultiin täysiä. Minni lähti pujottelemaan ihan oikein, mutta sitten se lipsahti pois kepeiltä. Oli selvästi liikaa vauhtia aloituksessa, eikä se päässyt kunnolla rytmiin. Toinen yritys OK ja loppuradalla yksi tiukka käännös epäonnistui kun Minni lähti kääntymään ihan vikasuuntaan. Ei haitannut jatkoa kuitenkaan yhtään, joten vitosella maaliin + pikkuisen yliaikaa. Nelli pysyi sikahienosti lähdössä! Siellä se öykkäröi kauheata älämölöä, mutta peppu pysyi tiukasti maassa vaikka menin kahden esteen taakse vastaanottamaan. Puomilla jättäydyin vähän jälkeen, kokeillin saanko sen omalla liikkeellä hidastamaan ja ottamaan kontaktin. No, otti se, mutta aika täpärästi. Hypyillä olin taas myöhässä ja jouduin tekemään pienen pelastuksen kun en ehtinyt ohjata samoin kuin Minniä. Kepeille Nelli ampui ihan täysiä ja oikein. Loppurata hienosti maaliin ja nolla! Siinä vaiheessa mentiin kakkoseksi, mutta lopuksi oltiin neljänsiä, joten tosi kelpo suoritus vauhti-Nellilltä. Etenemä reilut 4m/s ja voittajalle (sheltti Mimmi) hävittiin vajaa 4s.

Kolmas rata oli hyppäri ja heti alkuun saatiin juosta rata päästä päähän. Itse olin tässä vaiheessa jo ihan jääkalikkana, joten hieman mietitytti mitähän juoksemisesta oikein tulee. Minni lähti taas hienosti radalle, eikä sen kanssa ollut oikein mitään ongelmia missään kohdassa. Kepit meni nyt hyvin ja muutenkin se kulki ihan kivasti. Lopussa tuli hieman kiire valssille, mutta nollalla maaliin. Radan jälkeen hieman puuskututti kun tiesi, että kohta joutuu juoksemaan Nellin kanssa saman ja vielä kovempaa. Nellillä oli tuplamahkut, mutta ei silti lähdetty varmistelemaan mitään vaan täysiä paineltiin. Parissa kohdassa olin myöhässä ja takareunan sarjahypyllä melkein törmäsin esteeseen, mutta muuten tosi sujuva rata ja nollahan sieltä napsahti. Nellin sijoitus oli lopulta 5. ja Minnin 13. Eroa näillä oli aika tasan kaksi sekuntia, joten nollia tuli tosi paljon. Nellin etenemä huikeat 4,43 m/s ja Minnin 4,19m/s. Voittajalle Nelli hävisi 3 sekuntia.

Aivan mahtava reissu kyllä: 6 starttia, joista 3 vitosta ja 3 nollaa. Vielä odotellaan sitä kisareissua, jossa saataisiin nollaprosentiksi 100. Nauru Nelliltä puuttuu nyt siis enää yksi nolla ja voitto ensi vuoden arvokisoihin. Minni on edelleen tuplaa vailla. Vuoden viimeiset kisat kisaillaan 5.12. Seinäjoella.