Näin vuoden loppupuolella kuuluu kai listata kuluneen vuoden saavutuksia ja tärkeimpiä tapahtumia, joten tässä tulee nyt sellaista.

AGILITY
Nellin kanssa treenattiin talvi ja kesä valmennusryhmässä ja tulosta alkoi syntyä sen myötä myös kisoissa. Helmikuussa napattiin ensimmäinen nollavoitto ja käynnistettiin AVA-kello. Toinen SERT saatiin pääsiäisenä ja palkintopallisijoituksia oli vuoden mittaan muitakin. Nellin kanssa on vihdoin löydetty yhteinen sävel ja sen kanssa on nyt todella mukava kisata. Ainoastaan lähtökarkailu ja puomin kontakti on vielä vaiheessa, enkä tiedä saadaanko niitä ikinä täydellisesti kuntoon. Kesällä päästiin osallistumaan ensimmäistä kertaa SM-kisoihin ja MM-karsintoihin, joissa ohjaajan pää ei vielä kestänyt tehdä kunnon suorituksia. Kisattiin myös Tamskin SM-joukkueessa.
Minnin kanssa treenasin talven Teron ryhmässä ja kesäksi tehtiin ohjaajanmuutos, kun Jussi alkoi ohjata sitä Saaran vetämissä treeneissä. Tämä teki kyllä niin hyvää Minnille. Jussi sai siitä irti todella paljon enemmän kuin mitä mä olisin saanut ja uuden draivin myötä napattiin myös Minnin kanssa ensimmäinen nollavoitto heinäkuussa ja siten myös AVA-kello käyntiin. Toinen SERT tuli elokuun cavamestaruuksissa, joissa napattiin myös hyppyradan voitto, joten myös H-AVA-kello napsahti käymään. Myös Minni osallistui kesällä SM-kisoihin, joissa ohjaajan typerä radanunohdus vesitti menestyshaaveet. Minni oli myös mukana voittamassa joukkuekultaa piirinmestaruuskisoissa. Syksyllä siirryin Minnin kanssa treenaamaan valmennusryhmään tavoitteena saada siitä vielä enemmän irti, sillä potentiaalia olisi enempään. Minni on radalla ehkä turhankin nöyrä ja kulkee liian paljon kädessä kiinni, mutta toisaalta tämän ansiosta sen kanssa on helppo kisata.

TERVEYS
Heti alkuvuodesta molemmille tuli elämänsä ensimmäiset anaalirauhasvaivat. Kuukauden sisällä molempien rauhaset tulehtui ja ne piti tyhjentää eläinlääkärillä rauhoituksessa. Edelleen uskon, että kovien pakkasten takia vähentynyt liikunta aiheutti nämä ongelmat, sillä siitä lähtien on molemmat olleet ihan kunnossa. Keväällä käytin molemmat MRI-tutkimuksissa, joissa saatiinkin oikein iloista kerrottavaa, sillä molemmat sai A-tuloksen ilman syringoa. Kesällä satutti ensin Minni jalkansa takapihalla riehuessa ja myöhemmin syksyllä Nellillä oli jalkavaivoja johtuen mahdollisesti lonkan nivelrikosta. Näistä johtuen jouduttiin pitämään jonkin aikaa kisa/treenitaukoa molempien kanssa. Nelliä ja Minniä on nyt hierottu aiempaa säännöllisemmin ja fysioterapeutillakin ollaan käyty.

RUOKINTA
Koirien ruokinta muuttui meillä syksyllä kertaheitolla kun siirryttiin BARF-ruokaan. Tähänastiset kokemukset on olleet positiivisia, joten tällä jatketaan. Nelli ja Minni syö aamulla kasvis/lihamössöä ja illalla lihaisia luita. Lisäksi annan niille öljyjä, vitamiineja ja plaque offia. Tosin niiden hammaskivi on vähentynyt huomattavasti luiden syönnin ansiosta, joten todennäköisesti jätän pian plaque offin pois. Treeninameina ollaan nyt käytetty naudanmahapullia aikaisempien nakkien ja lihapullien sijaan.

VUOSI 2011
Päällimmäisenä tavoitteena ja aikomuksena on saada molemmista agilityvalio, joten ahkerasti ainakin kisaillaan. Toivotaan vaan, että koirat pysyy terveinä eikä varsinkaan Nellin lonkka ala oireilla. Nyt jo odotan ensi kesän SM-kisoja ja Kokkolan KLAG-viikonloppua. Tarkoituksena on myös käydä ainakin Oulussa kisaamassa ja saapa nähdä mihin asti cavamestikset meidät lennättää.
Terveystutkimuksista ensi vuonna vanhentuu molempien silmätulokset, joten todennäköisesti käydään uusimassa ne. Sydämet kuunnellaan myös samalla. Muita terveystutkimuksia ei varmaan tehdä, melkein kaikki mahdollinen kun on jo näiltä tutkittu. Minnin pentuhaaveista olen jo melkein luopunut, mutta katsotaan vielä syksyllä mikä on tilanne.