Lauantaina kisattiin Liedossa yhteensä 6 starttia, joista 5 hylkyä. Oli kyllä hyllyprosentti taas melkoinen. Onneksi Minnin kanssa saatiin räävittyä kasaan yksi nolla, joten ei tullut ihan turha reissu. Tuomarina yhdellä radalla oli Risto Ojanperä ja kahdella radalla Seppo Savikko. Kaikki oli agiratoja, joten kontakteja sai stressata koko päivän.

Ojanperän rata oli ensin. Vaikutti ihan kivalta, mutta A:n jälkeiset 3 hyppyä ja putki vaati hieman pohdintaa. En keksinyt muuta vaihtoehtoa kuin joko rynniä valssaamaan joka väliin tai sitten ohjata koira takanaleikkauksilla. Minnin kanssa päätin valssata ja ihan sairas kiire tuli. Myöhästyminen vaan kertautui joka valssissa ja lopulta sain Minnin ajettua väärään putken päähän omalla liikkeelläni. Muuten Minni tuntui aika hitaalta ja jähmeältä, mutta mentiin kuitenkin rata loppuun ihan OK. Nellin kanssa en enää edes kuvitellut vääntäväni valsseja vaan päätin koittaa pienellä riskillä takanaleikkauksia. Nelli ei ole niitä kovin paljon tottunut tekemään, joten heti ensimmäisessä se jäi vähän arpomaan ja sai kiellon. Siitä selvittiin kuitenkin ihan hyvin eteenpäin, mutta vähän myöhemmin Nelli tuli ohi pussista (ihan samoin kuin teki karsinnoissa tällä samalla pussilla) ja en sitä alkanut korjaamaan. Lopussa se vielä loikkasi törkeästi puomin kontaktin, joten lopetin siihen.

Seuraavaksi oli Savikon radat, joilta puuttui kepit kokonaan... Aika yllättävää. Minnin kanssa startattiin taas ensin ja se olikin yllättävän vauhdikas eikä tuntunut pysyvän yhtään näpeissä. Heti toisena esteenä olleelta keinulta se meinasi livetä väärälle esteelle ja pientä pelastelua oli meidän koko rata. Kauheasti tuli ylimääräistä säätöä ja sähläystä, mutta niin vain kangettiin nollalla maaliin asti. Loppusuoralla oli vielä pakko vilkaista tulosnäytöstä, että oltiin ihanneajassa. Minnin etenemisnopeus oli lopulta 3,9 m/s, joka on kyllä tosi hyvä ottaen huomioon miten paljon me sählättiin ylimääräistä. Harmi vaan ettei saatu tehtyä sujuvampaa rataa, olisi sijoituskin ollut parempi, nyt oltiin 14. Nelli pysyi vielä vähemmän näpeissä ja hyllytti aika alussa kun en vaan saanut sitä menemään suoraan A:n jälkeen. Pituuden se vielä meni, mutta sitten kääntyi vieressä olleelle hypylle vaikka olisi pitänyt jatkaa suoraan eteenpäin hypylle. Joku eteen-käsky olis ihan kiva tällaisissa kohdissa...

Viimeisellä radalla oli siis vielä mahkut saada Minnille tupla. Puomi oli heti toisena esteenä, mutta jostain syystä en malttanut ottaa sitä kunnolla ja Minni loikkasi. En tosin siinä huomannut, että nousiko käsi, mutta oli kuulemma noussut. Toinen moka oli kun melkeni törmäsin putkeen ja siitä tuli vitonen. Radalla piti juosta kahden putken välistä, joka oli aika kapea ja putkien painot pikkuisen tiellä. Lopussa Minni hyppäsi väärän hypyn, joten hyllyksi meni. Nellin kanssa lähdin alusta asti raivolla ja päätin, että puomin kontakti ainakin otetaan. Jätin sen lähtöön ja menin itse puomin alkuun odottamaan, jotta pääsen ajoissa puomin loppuun. Karjuin sille koko matkan ja sain sen sillä ottamaan kontaktin. Rata meni älyhyvin ja hirmuista vauhtia, mutta sitten kun piti mennä siitä tiukasta kohdasta putkien välistä, niin Nelli lipesi toiseen putkeen. Pläääh. Ei siis tulosta Nellille näistä kisoista, mutta eipähän varastanut yhdessäkään lähdössä! Se on jo aika hyvä saavutus sinänsä.

Seuraavat kisat tulee todennäköisesti olemaan Seinäjoella joulukuun alussa. Siellä on lämmintä, hyvin tilaa ja kivat tuomarit. Vielä on pohdinnassa 21.11. TSAUn kisat ja 27.11. Purinan kisat, mutta katsoo nyt vähän kelejä, että tarkeneeko niihin lähteä.